Copii din Amzacea, la Festivalul Copiilor din Balcani

141
Astăzi, la Edirne (Turcia), unde are loc "Festivalul Copiilor din Balcani", An-samblul folcloric "Yidizlar" din localitatea Amzacea, aparținând Uniunii Democrate Turce din România, va susține un program artistic în cadrul spectacolului de Gală.

Festivalul se află la cea de-a IV-a ediție și este organizat de Primăria din Edirne cu prilejul Zilei Suveranității Naționale și a Copilului din Republica Turcia, sărbătorită în fiecare an la 23 aprilie.

Festivalul a debutat cu parada ansamblurilor folclorice formate din copii cu vârsta cuprinsă între 9 și 13 ani, iar spectacolele s-au desfășurat în aer liber pe o scenă amplasată în centrul orașului Edirne.

Președintele UDTR, Osman Fedbi, a declarat: "Ansamblul de dansuri tradiționale turcești din Amzacea este un ansamblu tânăr, înființat anul trecut. Este pentru prima oară când acest ansamblu prezintă dansurile tradiționale ale turcilor dobrogeni din România, în afara granițelor, în Turcia, demonstrând că tradițiile comunității noastre s-au păstrat de-a lungul timpului. Participarea ansamblului aparținând UDTR la un festival din Turcia confirmă încă o dată faptul că etnicii turci din România reprezintă puntea de legătură dintre cele două țări, contribuind la dezvoltarea relațiilor bilaterale".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 27 Aprilie 2012
Stire din Eveniment : A intrat cu mașina în copac
Pagina a fost generata in 0.2319 secunde