Copiii sunt provocaţi să fie meşteri populari pentru o zi

560
Copiii sunt provocaţi să fie meşteri populari pentru o zi - programeducativ-1617358782.jpg

Articole de la același autor

Dragi elevi, cadre didactice, părinţi, iubitori ai tradiţiilor şi obiceiurilor româneşti, se reîntorc activităţile educative la Muzeul de Artă Populară Constanţa, nu oricum, ci adaptate la condiţiile actuale de pandemie. 
Pentru că, deocamdată, la muzeu nu se pot relua activităţile practice cu grupuri de copii, muzeografii le propun şcolarilor cu vârstele cuprinse între 6 şi 12 ani să participe, de acasă, la programul educativ - „Atelierul de acasă!”. 
Camera de activităţi de acasă, locul unde suntem cel mai în siguranţă, se va transforma, pentru câteva ore, în sala de creativitate de la muzeu. 


Programul se va derula pe parcursul întregului an, iar activităţile propuse vor avea tematici legate de sărbătorile de peste an. Copiii vor lucra exclusiv acasă, urmând ca obiectele confecţionate de ei să alcătuiască o mică expoziţie temporară.  Prima activitate se intitulează „Motive decorative tradiţionale pe ouă”. Aşadar, în luna aprilie, copiii sunt provocaţi să fie meşteri populari pentru o zi şi să realizeze un ou pictat şi, însoţit de o etichetă cu numele lor, şi să îl aducă la muzeu pentru a putea fi inclus în expoziţie.  Tot ce aveţi nevoie este un ou din polistiren de dimensiune medie, un băţ de frigăruie, o pensulă, tuburi de acuarele cu multe culori şi multă imaginaţie. 
Termenul limită până când creaţiile pot fi aduse la muzeu este în săptămâna 19 - 23 aprilie 2021. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6425 secunde