La Centrul educațional de la Școala nr. 31

Copiii vor fi atrași de oferta socială

530
Începând de ieri, Școala nr. 31 se alătură celor 14 centre educaționale existente la nivel național inaugurate de organizația Salvați Copiii României.
Evenimentul a avut o etapă premer-gătoare, în vara acestui an o echipă formată din reprezentanți ai organizației, dar și de la Direcția pentru Protecția Copilului și Poliția Constanța identificând peste 150 de copii și tineri care trăiesc pe stradă, iar 70% dintre ei nu frecventau o școală.
Centrul educațional are două componente. 15 copii vor urma cursurile programului "A doua șansă", vor lua masa la școală, dar vor beneficia și de rechizite și alte ajutoare, în timp ce alți 20 de copii de clasele I-IV vor veni după orele de clasă la acest centru, unde vor lua masa și vor pregăti lecțiile împreună cu pedagogi. "Datorită componentei sociale, mulți alți copii și-ar fi dorit să-și găsească loc
într-una din cele două structuri ale centrului educațional", a afirmat Alina Fătu, coordonatoarea constănțeană. Pe de altă parte, Anca Stamin, coordonatorul proiectului la nivel național, a ținut să remarce că, tot datorită elementului social, acestui centru i se vor adresa alți foarte mulți copiii care află de la colegii lor deja prinși în activitățile centrului.
De altfel, așa cum afirma George Roman, director de programe al organizației Salvați Copiii, abandonul școlar este o rezultantă a condițiilor sociale și de aceea școala ar avea nevoie de o implicare mai activă a asistenților sociali. "Când vorbim de starea învățământului românesc ar trebui să ne gândim în primul rând la serviciile sociale pe care le oferă statul familiilor care au înțeles prost rolul lor în societate."

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8249 secunde