Concurs "Crăciun vienez" - o molipsitoare stare de bine

361

Articole de la același autor

Vă aduceți aminte de concertele de Anul Nou de la Viena, care ne încântau chiar
și pe sticla alb-negru a televizoarelor de altădată?

Marți seară, la Constanța, am avut parte de un Crăciun vienez susținut de o orchestră din Praga. Deși afișele care au împânzit orașul anunțau prezența, la Constanța, a Johann Strauss Ensemble, am avut parte de o viariantă mai mică a orchestrei, și anume membrii grupului cameral "Metropolitan", parte componentă a Orchestrei simfonice a Radiodifuziunii din Praga, cei ai trupei de balet "Strauss", alături de trei soliști - Lenane de Montiel, Liuba Vaillant și Peter Reimer.
Mulți dintre cei prezenți în sală și-au adus aminte, poate, de balurile din tinerețe, într-un decor sugestiv pentru titlul spectacolului - "Crăciun vienez". Alții poate au savurat fiecare moment al spectacolului datorită liniei sale romantice, transmițând o molipsitoare stare de bine.
Balerinii mi s-au părut în vârstă, dar, de ce să nu recunosc că mi-a fost dor să văd pe scena Casei de cultură un spectacol cu balet, gândindu-mă la scena îngustă și sărăcăcioasă pusă la dispoziția balerinilor noștri, în fosta sală de sport a Liceului "Mircea". Ce ironie a sorții, au venit paraghezii să danseze pe scena mare, scenă care i-a consacrat pe ai noștri, deși tehnica Oleg Danovski, la capito-lul vals, este mult mai ridicată decât cea din Praga.
Însă, per ansamblu, orchestra, soliștii și baletul, cu un puternic farmec și un romantic sentimentalism, au dezlănțuit pe scenă o adevărată beție a valsului. Strauss rămâne nemuritor și te face ca, în drum spre casă, să îi fredonezi buimac acordurile, indiferent cine le interpretează.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.0146 secunde