Concurs FEN a anunțat că salariile personalului didactic cu gradul II, definitiv și stagiari au crescut cu 10%

660

Articole de la același autor

Un grup de sindicaliști din Constanța afiliați Federației Sindicatelor Libere din Învățământ au protestat, ieri, alături de reprezentanți ai federației din întreaga țară, în fața Guvernului și Parlamentului României. Profesorii au venit înarmați cu portavoce, cu pancarte și au scandat, începând cu ora 11, lozinci împotriva guvernului Tăriceanu și împotriva ministrului educației, Cristian Adomniței.
"Ministrul Adomniței nu ne reprezintă, domnilor parlamentari, generația tânără a acestei țări merită o șansă mai bună", au strigat profesorii. S-au auzit și lozinci de genul "Jos guvernul Tăriceanu!". Profesorii au depus o scrisoare în Parlament prin care au cerut rezolvarea problemei legate de acordarea, începând cu 1 ianuarie 2008, a majorării salariale de 10% pentru cadrele didactice debutante, cu definitivat și cu gradul didactic II care nu au beneficiat de prevederile Legii nr. 220/2007 de aprobare a ordonanței 11/2007 privind creșterile salariale ce se vor acorda în 2007 personalului didactic din învățământ.
Profesorii dezaprobă și refuzul Guvernului de a acorda, în luna decembrie, premiul anual aferent anului 2007 sau salariul pe luna decembrie și au cerut acordarea, în mod unitar și nediscriminatoriu, a tichetelor cadou pentru toți salariații din sistemul educațional.
Totodată, aproximativ 40 de profesori de la Federația "Spiru Haret" au protestat, miercuri, timp de o oră, în fața Ministerului Finanțelor și au depus o scrisoare cu revendicările lor adresate ministrului finanțelor. La profesori a venit un Moș Crăciun cu sacul gol, aceștia declarând că "asta este tot ce primesc profesorii, cadourile luându-le guvernanții". "În funcție de răspunsurile primite la scrisoare, vom hotărî care sunt următoarele acțiuni", a declarat, miercuri, președintele executiv al Federației "Spiru Haret", Marius Nistor.
Nu toți sindicaliștii au participat însă la proteste, Federația Educației Naționale anunțând că nu a fost invitată la aceste evenimente. Pe de altă parte, ieri, la prânz, FEN a trimis pe adresa redacției un comunicat în care anunța că "demersurile repetate pe care Federației Educației Naționale le-a făcut pentru ca majorarea de 10% să se aplice pentru toate categoriile de personal didactic atât la Guvern cât și la Parlament și-au găsit astăzi (n.r. - ieri) rezolvarea. Amendamentul inițiat de reprezentanții PSD privind majorarea cu 10% a salariilor pentru categoriile de personal didactic cu gradul II, definitiv și stagiari, începând cu 1 ianuarie 2008, a fost aprobat de plenul Parlamentului. Menționăm că prin legea 220/2007 personalul didactic cu gradul I a primit o majorare suplimentară de 10 % peste creșterile prevăzute pentru anul în curs".
La două ore după primirea acestui comunicat, FSLI trimite și el un altul: "Efortul sutelor de membrii de sindicat afiliați la Federația Sindicatelor Libere din Învățământ, veniți din toată țara, care au pichetat sediul Parlamentului și Guvernului, s-a concretizat prin majorarea cu 10% a salariilor cadrelor didactice debutante, cu definitivat și cu gradul didactic II, începând cu 01.01.2008. În acest fel s-a soluționat favorabil, una dintre cele mai importante revendicări ale salariaților din învățământ".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9426 secunde