Criză cu ținută elegantă pentru IPIFF 4

441
Criză cu ținută elegantă pentru IPIFF 4 - 6cf4ffe55891916500b89e42b1bbb34c.jpg
Ieri, înaintea Galei de deschidere a celei de-a patra ediții a Festivalului Internațional al Producătorilor de Film Independenți am participat la o nouă întâlnire cu staff-ul acestui eveniment ce pare să fie lovit rău de criză. Așa cum declara Dinu Tănase, producător general, în urma negocierilor aprig disputate cu Consiliul Județean Constanța, la un buget înjumătățit ca cel de anul acesta, ar fi trebuit ca și festivalul să fie redus la trei zile.
Dar, cum producătorii români se adaptează din mers bugetului alocat, atunci și IPIFF 4 va fi un continuu du-te vino, în care regizori, producători, actori, într-un cuvânt, participanți, vor veni și vor pleca și vor veni și vor pleca…
Spre deosebire de anul trecut, când bugetul oferit de CJC a fost de 7 miliarde lei, anul acesta el ajunge la 5,6 miliarde lei cu tot cu TVA. Scăzând cei 20% TVA, ajun-gem undeva la 4,5 miliarde lei, din care jumătate îi oprește CJC pentru cazare și masă, iar la cealaltă jumătate se adaugă și bugetul oferit de Centrul Național al Cinematografiei, în valoare de 2,8 miliarde lei. Așadar, cam 5 miliarde lei pentru un eveniment ce se dorește rampă de lansare pentru noi talente cinematografice românești, în timp ce pentru a ne învăța să dansăm samba Primăria Constanța oferă, din buzunarul constănțenilor, 120.000 euro.
Da, n-am încurcat varza cu carnea! Știm că aici CJC este partener financiar, dar având în vedere că e vorba de vara culturală a Constanței, la fel cum și cursurile de samba pot primi 3.000 de euro pe reprezentație de-a lungul celor 45 de "cursuri", nu vedem de ce n-ar fi meritat și acest festival, care vrea să capete consacrare, un cât de mic sprijin financiar. În fine, vorbim de cultură, ceea ce pentru primarul Radu Mazăre e non-profitabilă, neaducătoare de popularitate, poate chiar o… golăneală!
Și, cu toate că bugetul IPIFF 4 a cunoscut maxime ajustări, festivalul n-a pierdut din calitate, ba, mai mult, a căpătat în prestanță, organizatorii gândin-du-se la o ținută a celor șase fete din echipa Infotim.
Revenind, însă, la desfășurătorul evenimentului, astăzi vor putea fi urmărite, între orele 9-14 și 16-17,30, filmele din competiția de scurt metraj, la Rotonda Pavilionului Expozițional. La Cityplex 2 (sala mare) au loc două proiecții ale filmului "Polițist, adjectiv" (de la orele 11 și 13,30), iar de la ora 18, "Întâlniri încrucișate", urmat de "Schimb valutar", de la ora 20,30. La Cityplex 1, de la orele 12,30 și 14,30, rulează filmul "Easy Virtue", din secțiunea Panorama. Aceeași secțiune, dar altă locație - Cazino "La Fântâni" găzduiește proiecția filmului "Slumdog Millionaire".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Luni, 22 Iunie 2009
Stire din Cultură-Educație : Când talentul nu-ți dă pace
Sâmbătă, 20 Iunie 2009
Stire din Cultură-Educație : "Capra cu trei iezi"
Sâmbătă, 20 Iunie 2009
Stire din Cultură-Educație : Agenda clubbing
Pagina a fost generata in 2.0887 secunde