Culorile orașelor - porturi, pe simezele Muzeului Marinei

830
Culorile orașelor - porturi, pe simezele Muzeului Marinei - 09ad6b97b47773d7ff7f499daf333174.jpg
La Muzeul Marinei s-a deschis, ieri, Salonul Național de Artă Plastică "Atitudini contemporane", cu titlul generic "Orașe porturi", cuprinzând lucrări de pictură, grafică și sculptură realizate de artiști ai Uniunii Artiștilor Plastici din România. Tema generală a expoziției este marea, o parte dintre lucrările Salonului de Artă Plastică fiind expuse și la Cercul Militar Constanța.
În deschiderea evenimentului au vorbit căpitan comandor dr. Olimpiu Glodarenco, directorul Muzeului Marinei, clc. Laurențiu Mironescu, președintele Ligii Navale Române și Dan Tudor Truică, curatorul expoziției, vernisajul fiind realizat de dr. Doina Păuleanu, directorul Muzeului de Artă Constanța, care a subliniat impactul pe care marea îl are asupra vieții și spiritualității: "Marea este un fundal al vieții noastre, cea care ne angajează, cea care ne retribuie, ne răsplătește prin frumusețe dar și prin darurile care o înzestrează din punct de vedere comercial. Ea este, totodată, o prezență în spiritualitatea fiecăruia dintre noi și în spiritualitatea orașelor porturi".
Expoziția a mai fost itinerată la Turnu Severin și Giurgiu, la Constanța ea putând fi vizitată gratuit până pe 4 iulie. Va fi deschisă, apoi, la Mangalia, Brăila, Tulcea, Sulina, Călărași și București. Evenimentul este organizat de Uniunea Artiștilor Plastici din România, Liga Navală Română și Muzeul Marinei Române.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.421 secunde