Un proiect-permis de acces la valoare pentru elevi

"Cultura – leac pentru suflet"

278

Articole de la același autor

Grupul Școlar Industrial "Ion Bănescu" din Mangalia a organizat, ieri, prima acțiune din cadrul proiectului cultural-artistic inițiat de elevii claselor a IX-a F și a X-a B liceu zi împreună cu prof. Corina Mihalache, psih. Alina Băiașu, prof. Cristina Argintaru, prof. Nicoleta Suciu. Scopul proiectului intitulat "Cultura – leac pentru suflet" este acela de a forma și modela elevii prin cultură, cunoașterea și însușirea valorilor autentice, dobândirea și valorificarea libertății spiritului. Iar printre obiectivele declarate se numără transmiterea și asimilarea cunoștințelor în domeniile importante ale culturii, lărgirea orizontului cultural, formarea modului de a gândi, a concepției despre lume și viață din perspectiva valorilor culturale, stimularea capacităților creatoare, formarea capacităților de receptivitate față de valorile culturii, dobândirea și dezvoltarea curajului și perseverenței exprimării de sine prin creație și creativitate.
Seminarul interactiv de ieri, "Televizorul – un prieten periculos", și-a propus dezvoltarea competențelor de raportare la media, de selecție valorică, analiză și raportare critică la mesajele transmise, la emisiunile vizionate și la el au participat 40 de elevi, nouă cadre didactice, cinci părinți și un reprezentant al comunității locale.
Prezentarea filmulețelor realizate de elevii claselor a IX-a F și a X-a B pe teme privind modalitățile de petrecere a timpului liber de către adolescenți și atitudinea acestora față de vizionarea programelor de televiziune a fost urmată de o dezbatere privind avantajele vs. dezavantajele vizionării emisiunilor tv.
Următoarele două activități programate în cadrul aceluiași proiect vor avea loc în luna martie 2010, respectiv o piesă de teatru intitulată "Împotriva violenței!!!", iar în luna mai 2010 va avea loc o dezbatere cu tema "Un idol pentru fiecare".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 25 Noiembrie 2009
Stire din Cultură-Educație : Directoarea Școlii nr. 23 a fost demisă
Pagina a fost generata in 1.672 secunde