Cum au fost influențați studenții la Agricultură

336
Participarea la proiectul AgroCariera a influențat semnificativ intenția studenților de a continua studiile în domeniu, 71,3% dintre aceștia luând în calcul continuarea studiilor la masterat în domeniul agriculturii, relevă rezultatele studiului de impact al proiectului, de care au beneficiat 400 de studenți din anii II și III de studiu ai facultăților de agricultură din București, Cluj, Constanța și Craiova.
Proiectul nu numai că le-a permis studenților apropierea de realitățile concrete legate de desfășurarea unei activități în domeniul agricol, dar a avut și un impact pe termen lung asupra interacțiunii dintre aceștia și echipele de profesori din cadrul facultăților implicate în proiect. Aproape 70% dintre studenți au evaluat susținerea din partea facultății în orientarea profesională ca fiind "bună" sau "foarte bună" la finalul proiectului, față de doar 40,6%, la începutul acestuia.
Conform evaluărilor studenților, calitatea stagiilor de practică organizate în cadrul AgroCariera aproape s-a dublat față de stagiul de practică precedent. 89,9% dintre studenți au evaluat utilitatea stagiului AgroCariera ca fiind "bună" sau "foarte bună", comparativ cu un procent de doar 47,7% regăsit în cazul ultimului stagiu efectuat înainte de acesta.
Sesiunile de practică din cadrul AgroCariera au fost în special apreciate pentru interacțiunea cu colegii de facultate, locația desfășurării, mărimea grupului și interacțiunea cu fermierul sau inginerul agronom. În același timp au fost apreciate implicarea profesorului îndrumător și condițiile de cazare. În ceea ce privește informațiile acumulate, studenții au fost în primul rând impresionați de cunoștințele legate de utilajele agricole moderne deprinse în timpul perioadei de practică, precum și de informațiile generale despre organizarea fermei, urmate de informațiile despre tehnologiile aplicate și aplicabilitatea practică a cunoștințelor teoretice.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 27 Iulie 2012
Stire din Cultură-Educație : 27 iulie, Sfântul Pantelimon
Pagina a fost generata in 1.9886 secunde