Ecaterina Andronescu vrea note mai mari la titularizare

454
Ecaterina Andronescu vrea note mai mari la titularizare - ecaterinaandronescu8-1343414130.jpg
Ministrul Educației a declarat că, în opinia sa, nota 7 pentru titularizarea în învățământ ar trebui modificată începând de anul viitor, astfel încât ștacheta pentru intrarea în sistem să fie ridicată mai sus.
"Pentru intrarea în învățământ, filtrul numit definitivat este extrem de important. Sigur, al doilea filtru este titularizarea, pentru că cel care promovează titularizarea rămâne definitiv în sistemul de învățământ, titular, și, indiferent dacă i se restrânge postul sau nu, inspectoratul trebuie să-i găsească un post în altă școală. Și acolo eu am fost cea care, în mandatul anterior, am ridicat ștacheta de la 6 pentru mediul urban la 7 pentru toată lumea și, sigur, acum este prea târziu pentru examenul care urmează, dar cred că în continuare va trebui să ridicăm această ștachetă și mai sus", a spus ministrul Educației.
Ecaterina Andronescu consideră că este foarte important ca în sistemul de învățământ să intre oameni care să aibă calificarea necesară și în acest sens a anunțat că Ministerul Educației își propune atragerea de fonduri europene pentru organizarea de cursuri de formare profesională.
Ministrul Educației s-a declarat mulțumit de procentul de promovare la examenul de definitivat, de peste 65%, pe care îl consideră "rezonabil" față de situația din alți ani.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 27 Iulie 2012
Stire din Cultură-Educație : 27 iulie, Sfântul Pantelimon
Pagina a fost generata in 1.5633 secunde