Cum evităm, în școală, conflictele dintre băieți și fete

825
Cum evităm, în școală, conflictele dintre băieți și fete - colegiulenergetic-1320359994.jpg
La sfârșitul lunii trecute, echipa de proiect a Colegiului Tehnic Energetic din Constanța a participat la cea de-a patra reuniune din cadrul proiectului Comenius Multilateral "Getting Along in Europe" (GAIN). Întâlnirea a avut loc în Spania, la Madrid, fiind găzduită de școala Colegio Virgen de Mirasierra, și la ea au participat cinci elevi și cinci profesori ai colegiului. Elevii au fost găzduiți de familiile elevilor parteneri din Madrid, ceea ce a facilitat cunoașterea modului de viață din Spania, îmbunătățirea abilităților de comunicare în limba engleză, dar și apropierea dintre parteneri.
Tema întâlnirii a fost conștientizarea diferențelor de comportament dintre fete și băieți, pentru prevenirea conflictelor potențiale. Tema a fost abordată, de asemenea, și din perspectiva comportamentului pe care adulții, în speță profesorii, îl au în relația lor cu fetele și cu băieții, în postura lor de elevi.
Echipa din România a prezentat patru situații de comunicare. Pornind de la acestea, elevii au completat chestionare în care au apreciat componența expresiei faciale implicată în exprimare, componenta gesturilor utilizate, a contactului fizic, a diferențelor de comunicare între fete și băieți.
În cadrul atelierelor mixte, elevii participanți au analizat diferențele de comportament ale adulților în relație cu fetele și băieții, din perspectiva elevilor, reușind astfel să conștientizeze propriile dife-rențe de comportament și învățând să le accepte și să le în-țeleagă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3522 secunde