Cum luptă profesorii și preoții împotriva abandonului școlar

100

Articole de la același autor

29.207 de copii, elevi cu risc de părăsire timpurie a școlii, delincvenți juvenili, persoane care au părăsit timpuriu școala, persoane care nu au absolvit învățământul obligatoriu și preșcolari, au participat, timp de patru ani, în toată țara, la activitățile proiectului "Alege Școala!". 

Programul, organizat de Organizația World Vision România, cu binecuvântarea IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a reunit și peste 3.200 de preoți și profesori de religie. În total, activitățile proiectului "Alege Școala!" au însumat 247 de sesiuni de formare, au fost organizate cel puțin 9.618 lecții de cateheză în cadrul "Școlii de duminică" și 235 de tabere de creație pentru 9.618 de copii. De asemenea, a avut loc un concurs național desfășurat în patru etape (la nivelul Parohiilor, Protopopiatelor, Eparhiilor și Patriarhiei) pentru toți cei 29.207 de copii implicați în proiect. 

La nivelul Arhiepiscopiei Tomisului au fost înscriși 80 de preoți și profesori de religie, alături de 730 de copii din mediul rural și urban. Au fost realizate șase sesiuni de formare pentru preoții înscriși în proiect, din cele șase protoierii ale Arhiepiscopiei. Din cei 730 de copii, 240 au participat la taberele de creație, organizate la Bușteni și Durău. La prima etapă a concursului din cadrul proiectului au participat și au fost premiați toți copiii, la etapa a doua au fost premiați 54 de copii, iar la etapa eparhială au fost premiați 9 copii. Premiile pentru participanți și câștigători au fost oferite de către World Vision România. De asemenea, în toate parohiile înscrise în proiect, au fost realizate lecții catehetice care au avut ca suport ghidurile Hristos Împărtășit Copiilor.

"Scopul declarat al acestui proiect a fost cel de a lupta împotriva abandonului școlar sau, mai precis, de a preveni părăsirea timpurie a școlii. Ne-am ocupat și de un cadru mai larg, și anume, valorizarea educației și de a oferi copiilor o perspectivă a educației care se bazează pe cuvântul lui Dumnezeu și pe Împărăția lui Dumnezeu ca scop principal în viață", a declarat preotul Constantin Naclad, inspector pentru Catehizare Parohială și Manager de proiect pentru "Alege Școala!".

Proiectul "Alege Școala!" are ca scop prevenirea și combaterea fenomenului de părăsire timpurie a școlii și a delincvenței juvenile, prin dezvoltarea unor soluții alternative de tip "Școala de duminică", necesare asigurării educației morale de bază și a motivației pentru studiu a copiilor din mediul rural și urban, cu vârste cuprinse între șase și 16 ani.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7428 secunde