Platformă online pentru prevenirea abandonului școlar

282
Platformă online pentru prevenirea abandonului școlar - scoala-1360748260.jpg
Federația Organizațiilor Neguvernamentale pentru Copii a lansat marți o platformă online ce își propune să reunească toate structurile care oferă servicii sociale și educaționale pentru copii, în scopul reducerii absenteismului și prevenirii abandonului școlar.

Astfel, Platforma Națională pentru Educație (www.pentrueducatie.ro) va conține hărți ale serviciilor sociale și educaționale din fiecare județ, oferite de ONG-uri, autorități și alți furnizori. De asemenea, pe platformă vor fi prezentate proiecte și exemple de bună practică pentru reducerea fenomenelor de absenteism și prevenirea abandonului școlar. Totodată, platforma se dorește a fi un spațiu de discuții pentru găsirea celor mai bune soluții în ceea ce privește reducerea abandonului școlar.

"Abandonul școlar este o problemă complexă, care solicită implicarea mai multor actori la nivel național și local. Sistemul educațional singur nu poate rezolva problema abandonului școlar. Lucrătorii sociali, autoritățile locale, părinții și chiar copiii sunt foarte importanți în acest demers", a declarat cu prilejul lansării platformei reprezentantul UNICEF în România, Sandie Blanchet.

Potrivit inițiatorilor proiectului, rata abandonului școlar în învățământul preuniversitar a crescut cu o treime în ultimii ani la noi în țară, de la 1,8% în anul școlar 2000-2001, la 2,4% în anul școlar 2008-2009. Astfel, aproximativ 40.000 de copii cu vârste între 6 și 15 ani abandonează în fiecare an școala.

Platforma Națională pentru Educație este un proiect implementat de Federația Organizațiilor Neguvernamentale pentru Copil cu sprijinul tehnic și financiar al Reprezentanței UNICEF în România, Ambasadei Franței în România și Organizației World Vision și în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale și Direcția Protecția Copilului din cadrul Ministerului Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6672 secunde