Cum poți merge la facultate în Marea Britanie. "Au locul de muncă asigurat, li se schimbă viața!"

951
Cum poți merge la facultate în Marea Britanie.

Articole de la același autor

Din ce în ce mai mulți tineri din Constanța iau în calcul ca, după terminarea liceului, să plece la studii în străinătate. Unii ezită de teama că a face facultatea în străinătate este foarte scump și nu cred că se vor descurca cu banii, alții nu știu dacă vor face față exigențelor într-un sistem de învățământ diferit de cel românesc. 


Recent, la Constanța a avut loc o întâlnire a reprezentanților mai multor instituții de învățământ din Marea Britanie cu elevi și chiar studenți. Evenimentul a fost organizat de UK Connect Training, care, pe lângă informații despre universități și cursuri, le oferă tinerilor sprijin gratuit în a-și găsi un loc de muncă și cazare în Regatul Unit, pe perioada facultății. 
"În prezent, avem parteneriate cu cinci universități puternice din Marea Britanie, care acoperă absolut toate specializările posibile. Aplicația se face în trei sesiuni, pentru că acolo cursurile încep de trei ori pe an. De exemplu, pentru elevii care acum sunt clasa a XII-a, prima sesiune este cea din septembrie. Noi, ca și partener al universităților, nu avem termen pentru a aplica. Astfel, putem să trimitem dosarele până la jumătatea lunii septembrie. Apoi, în prima săptămână din octombrie începe școala. Dacă nu sunt deciși pentru septembrie, de exemplu, pot să înceapă în ianuarie. Dacă nu vor nici în ianuarie, pot să înceapă în mai. Și nu pierd anul academic", explică Romulus Maziliu, directorul UK Connect Training. 


Atestatul de limba engleză deschide larg porțile 
Tinerii constănțeni pot alege una dintre specializările celor cinci universități partenere, University College of Birmingham, Solent University, Ulster University, Middlesex University, Northumbria University. Aplicația se face cu sprijinul consultanților UK Connect, iar condițiile sunt extrem de lejere. 
"Admiterea este foarte ușoară. Ei trebuie să prezinte un eseu în limba engleză, cu subiecte din viața de zi cu zi, apoi vor susține un interviu pe Skipe, cu reprezentanții universității, unde vor primi cinci întrebări. Pentru a-i pregăti pentru interviu, noi le punem la dispoziție chiar și modele de întrebări. Dacă știu limba engleză de nivel mediu, sigur se vor descurca. Dacă au atestat de limba engleză, nici măcar nu mai trebuie să dea testarea aceasta de limbă", precizează reprezentantul UK Connect. 


Cursuri și job 
Potrivit acestuia, programul cursurilor la facultate este flexibil, astfel încât studenții au posibilitatea să și lucreze pe parcursul celor trei ani de studiu. Consultanții UK Connect oferă consiliere gratuită pentru obținerea împrumutului în vederea finanțării cursurilor, dar și pentru găsirea unui loc de cazare și a unui loc de muncă. 


"Noi îi ajutăm cu întreg procesul, și să găsească un loc de muncă și cazare. Avem parteneriate cu universități din mai multe orașe, astfel încât să acoperim patru zone diferite - Londra, Birmingham, Manchester și Southampton. Dacă vor agitație și aglomerație, pot să meargă la Londra, unde, însă, chiriile și transportul sunt foarte scumpe. Dacă vor o viață mai liniștită și o chirie mai mică, pot să meargă la Southampton, care este la mare, ca și Constanța. Noi îi sfătuim să vină cu cel puțin 800 de lire la ei, apoi, cu cât încep să lucreze, cu atât le va fi mai ușor. Cursurile sunt două zile pe săptămână, de la ora 10 la ora 17, sau două seri pe săptămână, de la ora 18 la ora 21, plus sâmbăta, de la ora 10 la ora 17. Sunt cinci luni de vacanță pe an. Deci au timp și să studieze și să meargă la un job. Dacă sunt serioși, în câteva luni pot deveni independenți. Apoi, când termină facultatea, au locul de muncă asigurat, pentru că sunt foarte multe companii care le fac oferte imediat după absolvire. Efectiv li se schimbă viața", adaugă Romulus Maziliu.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4449 secunde