Cum s-a făcut admiterea în liceele din Constanța. Surprize nefericite printre elevii buni

971
1
Cum s-a făcut admiterea în liceele din Constanța. Surprize nefericite printre elevii buni - admitere1-1373988441.jpg

Articole de la același autor

Mai devreme decât prevede metodologia, Ministerul Educației Naționale a realizat prima etapă a repartizării computerizate în învă-țământul liceal a absolvenților de clasa a VIII-a.

Conform statisticilor Inspectoratului Școlar Județean Constanța, la nivelul județului nostru, din cei 4.969 de candidați înscriși la prima etapă de admitere, 4.948 (99,58%) de absolvenți de clasa a VIII-a au fost repartizați conform uneia dintre opțiunile exprimate.

Alți 21 de candidați (13 din mediul urban și opt din mediul rural) nu au putut fi repartizați, deoarece nu au completat suficiente opțiuni care să permită încadrarea lor în vreo unita-te de învățământ. Cei 21 de candi-dați rămași nerepartizați, cu medii chiar bune, cum este cazul unui absolvent de opt clase al Liceului Teoretic Băneasa - media 8,99, sau al Școlii "Nicolae Titulescu" Con-stanța - media 8,27 ori al Liceului Teoretic Murfatlar - media 8,18, se pot adresa unităților de învățământ unde au absolvit pentru a doua etapă de admitere în învățământul liceal, care va avea loc pe 25 iulie.

Dintre cei 109 absolvenți ai claselor a VIII-a proveniți din unități de învățământ din alte județe, unul singur a rămas nerepartizat.

Ca urmare a încheierii primei etape de admitere în învățământul liceal, 913 locuri au rămas libere în unități de învățământ în județul Constanța, cele mai multe fiind pe filieră tehnologică - 799 de locuri libere. De asemenea, din totalul de 913 locuri rămase libere, 467 de locuri sunt din unități de învățământ din municipiul Constanța.

Completarea fișei de opțiuni de către candidații care nu au participat la prima repartizare și completarea unei noi fișe de opțiuni de către elevii nerepartizați după prima etapă a admiterii se va realiza în perioada 17 -22 iulie.

Ce acte sunt necesare la înscriere

Începând de astăzi și până pe 26 iulie, candidații repartizați au obligația depunerii la unitățile de învățământ la care au fost admiși dosarele de înscriere cuprinzând următoarele acte în original: cererea de înscriere; cartea de identitate (dacă este cazul) și certificatul de naștere, în copie legalizată; adeverință cu notele și media generală obținute la evaluarea națională din clasa a VIII-a; foaia matricolă pentru clasele a V-a - a VIII-a (cu calculul mediei generale); fișa medicală.

Candidații care nu depun dosarele în perioada menționată se consideră retrași, iar locurile corespunzătoare sunt declarate neocupate și vor fi utilizate pentru rezolvarea cazurilor speciale de către comisia județeană de admitere. 

Comentează știrea

JTKbyOLQC
24 august 2014
lsFrivZmwrjyTUDJh

Mjc5Wz diwwraaohkxk, [url=http://rtchcdhxayta.com/]rtchcdhxayta[/url], [link=http://wvtfhjvdausk.com/]wvtfhjvdausk[/link], http://llgamrndwnrv.com/

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5496 secunde