Cum să îți petreci timpul liber în acest week-end. Constănțenii au de ales între operă și teatru

562
Cum să îți petreci timpul liber în acest week-end. Constănțenii au de ales între operă și teatru - fondweekend-1490363112.jpg

Articole de la același autor

Teatrul Național de Operă și Balet "Oleg Danovski" a programat pentru acest week-end două spectacole din genuri apropiate,  dar reprezentând zone diferite ale muzicii clasice.


Sâmbătă, 25 martie, de la ora 19, celebra lucrare a lui Verdi - "Rigoletto", îi va avea în rolurile principale pe Ștefan Ignat (București), Lucia Mihalache, Florin Guzga (Iași), Laura Eftimie, cărora li se alătură Constantin Acsinte, Gabriela Dobre, Laurențiu Severin, Marius Eftimie, Andrei Băican, Iulian Bratu și Ionela Duma. La pupitrul dirijoral se va afla Yusuke Kumehara, din Japonia. 


Duminică, 26 martie, de la ora 19, spectacolul "Marussia. Din sufletul Rusiei" îi va aduce în fața publicului pe artiștii: Stefan Popov, Orest Pâslariu, Arnold Mack, Elena Rotari, Stela Sîrbu, Laura Eftimie, Doru Iftene, Răzvan Săraru, Marius Eftimie și Bogdan Ocheșel. Conducerea muzicală va fi asigurată de maestrul Lucian Vlădescu.


Biletele au prețuri de 20, 25, 30 și 40 de lei, în funcție de locul ocupat în sală, studenții și pen-sionarii - tichet 15 lei, iar biletul pentru copii și elevi este 8 lei.


La Teatrul de Stat, sâmbătă, 25 martie, la ora 19, se joacă "Ursul" de A.P. Cehov, o farsă într-un act în regia lui Felix Alexa, cu Marius Bodochi, Dana Dumitrescu și Marian Adochiței în distribuție. 


Într-un decor ingenios, conceput de scenografa Carmencita Brojboiu, un bărbat și o femeie care au avut experiențe trauma-tizante cu sexul opus, hotărând, din motive asemănătoare, să trăiască singuri, se întâlnesc, se ciocnesc, aproape până la a se duela cu pistoalele, și se îndrăgostesc în cel mai ilogic, dar omenesc fel.


O parte din încasările pentru acest spectacol va fi direcționată către Campania Națională a UNITER "Artiști pentru artiști", prin care sunt strânse fonduri pentru artiștii vârstnici cu probleme de existență și sănătate din toată țară. 


Duminică, 26 martie, de la ora 19, Teatrul de Stat prezintă spectacolul documentar "Jurnal de România. Constanța", în regia Lidiei Carmen Vidu, un colaj de monologuri autentice ale celor șase curajoase actrițe Mirela Pană, Lana Moscaliuc, Turchian Guzin Nasurla, Florina Stănculeț, Laura Iordan Adrian, Alina Manțu. Grafica și editarea video sunt realizate de Cristina Baciu, iar scenografia și costumele, de Lăcrămioara Dumitrașcu.


Cei mai mici spectatori sunt așteptați duminică, 26 martie, de la orele 10 și 11,30 la spectacolul "Cei trei purceluși".


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4409 secunde