Cum sunt încurajați elevii să consume fructe proaspete la școală

109
Cum sunt încurajați elevii să consume fructe proaspete la școală - fructescoala-1450280500.jpg

Articole de la același autor

Guvernul a decis, ieri, continuarea în 2016 a programului de încurajare a consumului de fructe proaspete în școli, finanțat din fonduri europene și naționale. Fondurile UE alocate României pentru acest an școlar sunt de 6.869.985 euro, iar rata de cofinanțare este de 89%. Astfel, de acest program urmează să beneficieze aproximativ 1.750.000 de elevi.

Hotărârea de Guvern aprobată în ședința de ieri stabilește tipul de fructe distribuite, respectiv, merele, perioada de distribuție, limita valorii zilnice, bugetul alocat, precum și modalitatea de implementare efectivă și de gestionare la nivelul administrației publice, în cadrul programului de încurajare a consumului de fructe proaspete în școli în anul școlar 2015-2016. Programul prin care elevii din clasele pregătitoare și I-VIII din unitățile de învățământ public și privat acreditat/autorizat primesc zilnic mere a fost instituit începând cu anul școlar 2009-2010.

În plus, guvernanții au aprobat și un program de încurajare a alimentației sănătoase pentru elevi.

Pe lângă faptul că se dau mere în școli va exista și un program adiacent care s-a aprobat prin această hotărâre de guvern. Practic se pune la dispoziție 15% din fonduri pentru diverse activități care susțin încurajarea alimentației sănătoase. Drept urmare, se vor organiza vizite la ferme pomicole, concursuri tematice legate de fructe, zile tematice - ziua recoltei și alte evenimente în care vor fi implicate unitățile școlare, iar coordonarea programului se va face de Consiliile locale.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.1745 secunde