Dan Matei Agathon și Clement Sava își lansează cartea la Constanța

899
Universitatea Tomis din Constanța va găzdui joi, 27 ianuarie, ora 17, lansarea cărții "România, mereu surprinzătoare", avându-i ca autori pe Dan Matei Agathon și Clement Sava.
Volumul reprezintă o incursiune în universul moravurilor românești, cu accent pe nefirescul și anormalitatea cotidianului mioritic. În câteva capitole, autorii propun soluții pentru ieșirea din criză a țării, în timp ce alte pasaje sunt dedicate transpunerii cu uimire și ironie a ciudățeniilor care au pus stăpânire pe viața de zi cu zi.
Redăm, în cele ce urmează, un pasaj despre cea mai periculoasă meserie… aceea de a fi român: "Cea mai periculoasă nu este cea de miner, așa cum s-ar putea crede din cele întâmplate în Valea Jiului. Dovadă stă faptul că mai există mineri și în alte părți, dar nu sunt toți atât de expuși pericolelor precum cei din România. Nici calitatea de șofer nu e cea mai plină de riscuri, de vreme ce și în alte țări oamenii conduc autovehicule fără însă ca aceasta să însemne automat o probabilitate crescută de a te nenoroci pe viață.
De calitatea de pieton ce să mai spunem, în țările sănătoase nu există practic niciun pericol să fii pieton, decât dacă ții cu tot dinadinsul să treci prin locuri interzise. Asta în timp ce la noi faptul că te afli pe trecerea de pietoni și sub auspiciile culorii verzi a semaforului nu înseamnă automat că și ești în siguranță. Dimpotrivă, tocmai pentru că te crezi în siguranță în condițiile amintite riscul este mai mare să fii luat pe parbriz și să se dea cu tine de pământ. Și atunci cred că cea mai periculoasă meserie este cea de român".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6442 secunde