Daniel Funeriu le-a cerut părinților să se implice în viața școlii

415
Daniel Funeriu le-a cerut părinților să se implice în viața școlii - eleviscoalaprimarathumb5400192-1315814961.jpg

Articole recomandate

Ministrul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului, Daniel Funeriu, le-a cerut părinților astăzi, cu prilejul deschiderii noului an de învățământ, să se implice în viața școlii, susținând că doar printr-o "relație corectă" între școală și aceștia poate exista un învățământ de calitate.

"Aș dori ca părinții să se implice în viața școlii, doar printr-o relație corectă între școală și părinți putem avea o școală de calitate", a spus demnitarul, citat de Agerpres.

Elevilor de clasa I Daniel Funeriu le-a urat "bun venit" în școala românească, spunându-le că îi așteaptă "momente de neuitat".

Referindu-se la calendarul școlar, ministrul a spus că în perioada 2-6 aprilie în premieră în acest an școlar va exista programul "Școala altfel", săptămână în care copiii vor desfășura activități extrașcolare, altele decât cele de predare.

"Rog părinții să se implice în definirea acestei săptămâni. Cadrele didactice sunt pregătite să lucreze cu dumneavoastră", a afirmat Funeriu.

Totodată, el le-a mulțumit cadrelor didactice "pentru tot ceea ce au făcut anul trecut și pentru tot ceea ce au făcut de ani de zile" și le-a asigurat că Ministerul Educației le este alături.

La rândul său, inspectorul general Cristian Alexandrescu a declarat că anul acesta toți actorii din învățământ sunt în fața unei schimbări majore în domeniu și a afirmat că aceste modificări nu pot fi făcute decât împreună de cadre didactice, părinți și autorități publice locale.

"Vă rog să faceți față tuturor schimbărilor atât în partea de legi, cât și în partea de mentalitate, care trebuie schimbată și la nivelul cadrelor didactice și la nivelul părinților. Implicarea tuturor este esențială pentru a ne atinge scopul", a subliniat inspectorul general.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.65 secunde