Elevii picați la Bac îngroașă rândurile șomerilor

1435
Elevii picați la Bac îngroașă rândurile șomerilor - elevi-1315384038.jpg

Este oficial. Picații la Bac îngroașă rândurile românilor fără slujbe și care trăiesc cu ajutor de la stat. Rata șomajului a crescut, în august, pentru prima dată în ultimele 16 luni.

Semnele dezastrului de la Bac din acest an se arată încet și în cifrele privind șomajul. Potrivit Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Munca, rata șomajului, la nivel național a ajuns la 4,8%, după ce a crescut cu 0,03 puncte procentuale. Practic, numărul șomerilor a ajuns aproape de 438.000 de șomeri, cu circa 2.700 de persoane mai multe față de finele lunii anterioare.

Creșterea se explică prin numărul mare de absolvenți de liceu care au picat în sesiunea de vară și care s-au înscris imediat la agențiile de ocupare, pentru a lua indemnizația de șomaj.

Este de așteptat ca rata șomajul să crească substanțial în septembrie și octombrie în condițiile în care la a doua sesiune de bacalaureat au picat 90.000 de tineri. Ca să beneficieze de ajutorul de șomaj, adică de 250 de lei lunar, timp de șase luni, absolvenții trebuie să se prezinte la agențiile de ocuparea forței de muncă în maxim 60 de zile de la afișarea rezultatelor de la bacalaureat.

Vezi aici cum poți beneficia de indemnizația de șomaj



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 06 Septembrie 2011
Stire din Cultură-Educație : Părinții acuză "pușcăria" de la Bac!
Pagina a fost generata in 0.4192 secunde