Titularizare 2014

Dascălii constănțeni, mai lași decât elevii. Decât să se facă de râs au fugit

4646
87
Dascălii constănțeni, mai lași decât elevii. Decât să se facă de râs au fugit - titularizare14-1405963242.jpg

Articole de la același autor

r Un candidat a fost prins cu telefonul mobil și a fost dat afară din sală

Peste 200 de candidați s-au retras din cursa pentru posturile la catedră, alții 100 au ieșit din examen din motive personale sau medicale, iar un candidat a fost prins cu telefonul mobil și a fost dat afară din sală. Examenul de titularizare desfășurat, ieri, la Constanța, nu a fost lipsit de incidente. Unii (aproape o treime) au considerat că mai bine se retrag în timpul probei, decât să se facă de râs cu vreo notă mică, alții s-au bucurat că au avut parte de subiecte ușoare și se așteaptă la note mari.

Proba scrisă a avut loc în cinci centre din oraș, fiind așteptați la testare 1.043 de candidați, care au obținut cel puțin nota 5 la inspecțiile speciale sau la probele practice. Potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean Constanța, s-au prezentat 842 de cadre didactice. Dintre cei prezenți, în sălile de concurs, un candidat care susținea proba la disciplina educație muzicală a fost eliminat din examen pentru fraudă sau tentativă de fraudă (telefon mobil). Alți 88 de candidați s-au retras din examen din motive personale și 13, din motive medicale. Conform metodologiei candidații eliminați pentru fraudă și tentativă de fraudă nu vor fi repartizați pe posturile didactice în anul școlar 2014 - 2015.

Subiecte ușoare la matematică, grele la română

Cadrele didactice care vor să prindă un post în învățământ au susținut proba scrisă timp de patru ore, fiecare la disciplina pe care vor să o predea. În timp ce la matematică, subiectele au fost simple, după cum au spus mai mulți candidați, la limba română se pare că a fost mai dificil. "Nu a fost foarte greu. Sper să iau peste nota 7. Subiectele mi s-au părut accesibile și m-am pregătit intens pentru acest examen", a declarat, pentru "Cuget Liber", o candidată pentru un post de profesor de matematică. Examenul la limba română, dar și cel la limba engleză sau la psihopedagogie specială i-a pus mai mult în dificultate chiar și pe profesori. Candidații au ieșit din sală cu fețe plouate, unii spunând că ar fi o minune să ia nota 7.

Potrivit Metodologiei de organizare și desfășurare a concursului de ocupare a posturilor ori catedrelor didactice vacante sau rezervate în unitățile de învățământ preuniversitar, candidații trebuie să obțină minimum nota șapte atât la proba scrisă, cât și la proba practică sau inspecția specială la clasă în profilul postului pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare) și minimum nota cinci atât la proba scrisă, cât și la proba practică ori inspecția specială în profilul postului pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire).

Primele rezultate se vor afișa pe 25 iulie la fiecare centru de examen. Contestațiile se vor înregistra în perioada 25 - 26 iulie la sediul Inspectoratului Școlar Județean Constanța, iar rezultatele finale vor fi publice pe data de 30 iulie 2014.

Comentează știrea

87 comentarii. Pagina 1 din 9. Click pe pagina dorită : 1 2 ...9 
zoro
22 iulie 2014
lasati bascalia

Mai lasi decat elevii ? Poate mai realisti, mai demni, au ales sa faca un gest de onoare, au iesit din examen. Pentru cei care iau in ras acest gest, le spun ca acest examen este extraordinar de greu, iar nota conteaza foarte mult.

IL Caragiale
22 iulie 2014
Subiecte ușoare la matematică, grele la română

Fiindca limba si literatura romana este subiectiva si interpretabila, in timp ce matematica este o stiinta exacta, ori stii raspunsul ori nu il stii. De aceea se iau note bune la mate si note mai putin bune la romana. La romana, corectorul face legea, la mate, baremul face legea :)

jaga
22 iulie 2014
onoare ?

cand parasesti campul de lupta in timpul bataliei se numeste LASITATE ..

Profesorul de serviciu
22 iulie 2014
...o sa fie si mai bine!

....calitatea invatamantului superior a scazut foarte, foarte mult! Stacheta este la podea! Poate intra si iesi cu diploma universitara oricine vrea!...adica trebuie sa platesti taxele. Doar atat! Pregatirea universitara a devenit o afacere. Si ca in orice afacere, nu trebuie pierdut nici un banut! Asa ca, stii, nu stii, daca iti platesti taxele esti promovat. Aaaaaaa!....mai trebuie sa dai ceva maruntis pentru examene. Vezi, recent exemplul de la ASE Bucuresti....Tocmai ASE....si tocmai Bucuresti....daca si aici a ajuns cancerul, va dati seama ce este in restul scolilor....

admirator
22 iulie 2014
in fapt,

angajarea profilor e treaba scolilor. nu a inspectoratelor... invatamintul nostru e sub orice critica si din cauza birocratiei stufoase. in ce priveste calitatea profilor e sub orice critica. Daca platiti asa prost, ramin doar giurumelele aici. Si cand te gandesti ca in locul celor ce abandoneaza vor fi angajati suplinitori si mai prosti ca astia care parasesc concursul... si fara studii... In timp ce cadre cu studii superioare, care nu au continuitate in invatamint, nu sunt acceptate?!!! Plus inginerii, matematicienii etc. ce pot lucra aici, daca firmele lor au probleme...dar nu li se da voie...

Vasile
22 iulie 2014
Pentru toata lumea

Sa parasesti sala de examen fara un motiv exceptional, doar pentru a folosi prevederile Metodologiei, in sensul salvarii aceea ce se mai poate salva, nu cred ca reprezinta o dovada de lasitate ci de lipsa de realism si slaba pregatire in vederea sustinerii unui examen care candva era tratat de catre candidati cu o foarte mare seriozitate si responsabilitate. Draga Zorro, inclin sa cred ca ai dreptate atunci cand sustii ca acest examen este foarte greu, dar, intre noi fie vorba, asa si trebuie sa fie cand vorbim despre selectia celor care au menirea de a forma generatiile tinere. Totusi, iti recomand, asa de curiozitate, sa cauti teste si subiecte care erau date spre rezolvare candidatilor la titularizare acum 10-15 ani. S-ar putea sa ai o revelatie surprinzatoare in legatura cu greutatea examenului in anul 2014. Iar revelatia nu va sustine nici macar cu 15% afirmatia pe care ai facut-o. Nene Iancule, o fi testul la Matematica bazat numai pe itemi obiectivi si semiobiectivi, dar mata" trebuie sa stii ca itemii de tip subiectiv, prezenti in plus in testul la Limba si Literatura Romana, nu pot influenta atat de mult corectarea si notarea incat daca ai rezolvat testul pentru un 9,50 evaluatorii sa iti dea, asa ca sunt ei dati dracului, 6,80. Hai, sa fim seriosi, ca doar nu ne castigam traiul din cules de musetel. Draga admirator, nu am nimic personal cu matematicienii si inginerii care lucreaza momentan la firme care au probleme. Totusi, tu ar trebui sa intelegi ca a fi profesor nu se reduce doar la simpla rezolvare de probleme conform programei scolare si a manualelor si culegerilor de probleme si exercitii aflate in uz. Cred ca o mare parte a raului care s-a produs in sistemul de invatamant isi are sursa in acest mod de a gandi: daca nu reusesc in orice alt domeniu, macar un profesor sau invatator sa ajung.

in cunostinta de cauza
22 iulie 2014
gest de onoare, pe naiba

Nu este un gest de onoare sa iesi din examen ci dimpotriva, este un pic cam ipocrit pentru ca te inscrii la un examen (foarte important in masura in care generatii de copii vor depinde de ceea ce stii tu), ai ocazia sa vezi ce subiecte sunt, iti faci o analiza gen "festina lente" (timp de o ora - wow!), vezi cat te duce capul sa scrii, daca nu, atunci ii musai sa iesi pentru ca nu care cumva sa obtii o nota proasta si sa te faci de bascalie in sat. Si asa mai departe ...

Răspuns la: lasati bascalia
Adăugat de : zoro, 22 iulie 2014
Mai lasi decat elevii ? Poate mai realisti, mai demni, au ales sa faca un gest de onoare, au iesit din examen. Pentru cei care iau in ras acest gest...
admirator
22 iulie 2014
@Vasile

Draga Vasile, ma bucura preocuparea ta pentru invatamintul romanesc. Probabil esti prof sau ceva in adm. sistemului. Altfel, nu erai atit de interesat de subiect si pe faza la atittea comenturi. Stiu placa: un prof nu e un specialsit in domeniu de pregatire, un prof este un pedagog atent scolit sa predea. Nu materia. Nu cartea. Trebuie sa invete elevul sa gandeasca creator fara sa aiba notiunile de baza, trebuie sa ridice o constructie mentala fara caramizile definitiilor de baza, trebuie sa stie sa lucreze cu cartea. Adica el nu va putea sa traseze un triunghi dreptunghic sau echilateral, dar va sti sa deschida manualul la lectia respectiva si sa citeasca (daca a invatat alfabetul) ce scrie specialistul. Din pacate, ai uitat cea de-a doua parte a discursului meu: renuntam la specialisti in domeniu si angajam suplinitori cu Bac. Uneori doar cu liceu, fara Bac. Mai ales la tara. Deci, stacheta voastra, a profesionstilor in pedagogie este -in practica- la pamint. In acelasi timp, o gramada de intelectuali someri, nu pot sa se angajeze in sistem... O fi normala chestia asta? Yo recunosc sincer, nu am citit legile invatamintului din Franta, Uk, SUA, Australia etc. Stiu ca si la ei sunt probleme si ca invatamintul s-a paradit. (Mde, asa e cand stinga vrea o diploma pentru toti plagiatorii! Sanchi, asta le egaleaza sansele in viata...) Dar stiu ca niciodata nu se va putea turna un film gen "Domnului profesor, cu dragoste!". Daca vei vedea filmul, vei intelege de ce . Ceea ce tu nu stii sau nu vrei sa recunosti e ca fiecare intelectual a fost elev si student si stie din practica ce metoda merge si ce metoda nu merge. Din experienta personala. Si ca odata ajuns la clasa, va putea sa se adapteze in functie de clasa. Si aici sunt o gramada de filme pe tema. Cu profi si profe veniti din alte medii, care cuceresc clasa cu probleme sociale... Nu vreti sa iesiti odata din sera militaristo/securista a cadrelor "speciale" pregatite de sistem? Si poti sa-mi spui si mie, cate ore de pedagogie, practica la catedra si psihologie au geniile tale? (In facultate. In ce consta pregatirea speciala a pedagogilor tai?) Nu fii ridicol! Dar vad ca o gramada de intelectuali sunt someri si fortele de munca nu le pot oferi un loc de munca conform studiilor, in timp ce invatamintul este crampon de genii nescolite. In nici un domeniu. Nici macar in pedagogia pe care o lauzi atit de mult. Cum vine asta, geniule? Imi ierti ironia, nu vroiam sa te insult. Este o observatie asupra sistemului pe care-l aperi. Si -inevitabil- o parte a ridicolului te acopera si pe tine. Nu ca persoana. Vezi ca mai sunt si contabili, chimisti, vedete sportive (pot sa predea sportul la scoala generala sau liceu, chiar daca nu au diplome, nu crezi? Oricum, ei au diplomele de forma... la cate antrenamente au halit ei si cata experienta de joc si umana, nu crezi ca sunt capabili sa fie profi de sport, fara diplome speciale?), ofiteri etc........ Sau ofiterii (mai ales de Interne) sunt direct profi univ? Cred ca e timpul sa lasati invatamintul sa mai respire nitel. Mai putina spaga in sistem (in primul rind la angajarea profilor) va duce la rezultate mai bune. O liberalizare a conditiilor de angajare a profilor va avea efecte benefice si pentru invatamint si pentru economie. Iar scolile vor tria ele singure profii, dupa rezultatele elevilor, fara amestecul inspectoratelor sau ministerului... Voi nu vreti reforma in domeniul asta? Atunci, cum veti invata elevii si studentii cu economia de piata si democratia? Spaga?

admirator
22 iulie 2014
nu iti voi nota discursul cu minus

voi dialoga cu tine, daca se merita. Daca nu.... ce rost are?

markethlory
22 iulie 2014
marketglory

w w w.marketglory.com/strategygame/Parmalat (copiaza link-ul in browser fara spatii) www.marketglory.com/strategygame/Parmalat MarketGlory este un simulator economic, politic, social si militar in care aveti posibilitatea de a va converti moneda virtuala in bani reali. Fiecare jucator din comunitatea MarketGlory are posibilitatea sa: munceasca, infiinteze companii, candideze la guvern, recomande referali, sa dobandeasca grade militare si sa-si construiasca propria organizatie. Drumul catre povestea de succes in Market Glory este strategia personalizata a fiecarui jucator din comunitatea Market Glory. Aici nu exista limita de timp, unii vor atinge obiectele mai repede si altii mai tarziu. Important este sa fii prezent in Market Glory si sa iti dezvolti ceea ce iti da satisfactii in acest joc. Succesul este rezultatul unei activitati care are la baza actiune si perseverenta. In orice domeniu din viata cei care nu renunta cu siguranta reusesc si isi ating toate obiectivele. Astfel un succes in Market Glory iti asigura un venit substantial si in viata reala. Banii nu aduc fericirea, ci numarul lor. 100 ron virtuali in joc sunt 1 euro. 1 euro real, care se poate scoate la un moment dat, cand ai ajuns la 20 euro. Fiecare om adus iti poate aduce zilnic intre 1 - 10 euro, daca ai rabdare si jucati amandoi. emal: [email protected] YM: stanciuadrian

87 comentarii. Pagina 1 din 9. Click pe pagina dorită : 1 2 ...9 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0901 secunde