De ce au venit francezii la Pedagogic

427
1
Colegiul Național Pedagogic "Constantin Brătescu" a găzduit, timp de o săptămână, un stagiu de formare pentru elevi, susținut de către patru animatori francezi ai Asociației "Amicale laique" Guilers (Finistere, Franța). Proiectul "Animație și socializare prin activități extrașcolare", început în 2007, se bazează pe o colaborare de peste 10 ani între Colegiu și formatorii francezi, timp în care a avut loc un program complex în domeniul petrecerii timpului liber (schimburi bilaterale de profesori și elevi, cursuri de formare, înființarea unui centru de Loisir în cadrul Colegiului). Colegiul are propriul Centru de Loisir în care elevii din programul after-school derulează activități zilnic.

Săptămâna trecută, formarea i-a vizat pe elevii profilului pedagogic, specializarea învățător-educatoare, care, împreună cu animatorii, au desfășurat activități teoretice și practice în jurul unor teme precum: echilibrul alimentar, reguli de viață într-un centru de petrecere a timpului liber, castele și personaje de basm, marea etc. Ultima zi a fost dedicată unei călătorii la Tulcea a tuturor celor implicați în proiect.

În luna aprilie a anului 2012, cadre didactice ale Colegiului vor merge în Crest Voland, Franța, pentru cea de-a doua etapă a proiectului. 

Comentează știrea

asdf
14 noiembrie 2011
Semnal de alarma

Kids Show la Casa de cultură a sindicatelor din Constanța: ei vor picheta zilnic Ministerul Educatiei, cerand un alt fel de cadou pentru cei dragi. Atentie! China este accesibila doar prin obiectivul studentilor, pe cand americanii vin la Universitatea Ovidius.

Articole pe aceeași temă

Luni, 14 Noiembrie 2011
Stire din Cultură-Educație : În memoria întemeietorului Turciei
Pagina a fost generata in 0.3696 secunde