Dascălii constănțeni vor ieși din nou în stradă

636
Dascălii constănțeni vor ieși din nou în stradă - ioanapurcarea-1320951546.jpg

Articole de la același autor

Sindicatul Liber al Salariaților din Învățământul Preuniversitar (SLSIP) Constanța a organizat, ieri, o conferință de presă pentru a se plânge față de situația delicată în care au ajuns dascălii. Președinta sindicatului, Ioana Purcărea, a vorbit numai despre protestul susținut de FSLI în capitală, deși evenimentul cu pricina nu a avut ecou în rândul profesorilor constănțeni.
Astfel, în cadrul mitingului de zilele trecute, FSLI a cerut Guvernului României și Ministerului Educației să își revizuiască atitudinea față de politica salarială și să nu înghețe salariile angajaților din sistemul public în 2012. O altă notă subliniată a fost nerespectarea hotărârilor judecătorești, ce duce la asistarea încălcării drepturilor consfințite de Convenția Europeană a Drepturilor Omului. FSLI a solicitat deblocarea posturilor din unitățile de învățământ, ținând cont de lipsa acută de personal.
"Protestul a avut loc în speranța că domnul ministru ne va asculta, însă am fost mai mult decât oripilați de atitudinea acestui domn, deoarece în momentul în care am început să ne strângem în fața ministerului, Daniel Funeriu a părăsit sediul într-o mașină cu geamuri nu fumurii, chiar negre, tratându-ne ca pe niște obiecte" a declarat Ioana Purcărea.
Pentru toate aceste nemulțumiri, care vor fi completate pe parcurs, FSLI a propus mai multe acțiuni sindicale, astfel se face că, începând de marți, în fața ministerului, toate județele țării inclusiv sectoarele din București, pe o planificare riguroasă, vor picheta Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului pe parcursul a două, sau chiar trei săptămâni.
În final, Ioana Purcărea, a declarat: "Legea este atât de proastă încât ar trebui rescrisă. Către membrii Colegiului Național al Liderilor Federației Sindicatelor Libere din Învățământ a fost propusă și deja adoptată de aceștia, o inițiativă legislativă pentru modificarea a câtorva articole din legea educației naționale. Ne concentrăm pe articole care ar putea aduce o transformare radicală în lumea învățământului românesc".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0573 secunde