De ce ne place filosofia

453
Începând de astăzi, Asociația Culturală "Noua Acropolă" din Constanța invită publicul la un nou curs de filosofie ce se desfășoară, săptămânal, în sediul asociației, începând cu ora 18.30. Intitulat "Filosofia", cursul se va desfășura pe durata a trei luni și reprezintă nivelul introductiv din cadrul Pro-gramului național de studii împărțit pe șapte niveluri.

Temele principale ale cursului sunt: "Etica Atem-porală", "Bhagavad-Gita", "Glasul Liniștii", "Siddhar-ta Gautama Buddha", Confucius, "Viața Morală în Egiptul Antic", Platon, Aristotel, "Stoicismul în Roma", Immanuel Kant, Plotin, "Filosofia istoriei".

Obiectivul cursului introductiv este aprofundarea, într-un mod activ, a celor trei aspecte fundamentale ale existenței: ființa umană față în față cu sine însăși, ființa umană în conviețuirea sa cu ceilalți și timpul în calitatea sa de creator de civilizații, valabile atât pentru indivizi, cât și pentru societăți.

Înscrierea la acest curs oferă celor interesați posibilitatea participării la mese rotunde tematice, ateliere de creație și acțiuni de voluntariat ecologic și umanitar. Pentru mai multe informații, vizitați pagina de internet: http://www.noua-acropola.ro/constanta/filosofia-in-actiune/. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 20 Octombrie 2011
Stire din Eveniment : Purtat pe drumuri de AJOFM
Pagina a fost generata in 0.6364 secunde