"Decapitări" la Universitatea "Ovidius". Trei decani demiși!

1501
1

Articole de la același autor

Ieri, Universitatea "Ovidius" a făcut publică demiterea, începând cu data de 1 octombrie, a celor trei decani suspendați la jumătatea lunii iulie, și anume: prof. dr. Liliana Panaitescu - Facultatea de Științe ale Naturii și Științe Agricole, conf. univ. dr. Mihaela Miron-Fulea - Facultatea de Litere, și prof. univ. dr. Rodica Sârbu - Facultatea de Farmacie.


Cele trei cadre universitare au făcut parte din comisia centrală de admitere din sesiunea 2013 și, conform declarației rectorului Sorin Rugină, "aveam atenționări și din partea Corpului de Control al Ministerului Educației potrivit cărora existau semnale de fraudare a admiterii, lucru posibil cu acceptul comisiei. În plus, nu era o armonie înaintea admiterii 2014, întrucât exista și un număr mare de nemulțumiri în cadrul celor trei fa-cultăți", a explicat prof. univ. dr. Sorin Rugină. 


Mai mult, într-un recent interviu acordat ziarului "Cuget Liber", rectorul declara că nu crede în reîntoarcerea în fotoliul de decan a celor trei profesoare suspendate, din cauza faptului că au intentat procese împotriva Universității "Ovidius". Într-adevăr, prof. Mihaela Fulea, decanul demis al Facultății de Litere, a deschis proces în materie de contencios administrativ și fiscal, cerând suspendarea executării actului administrativ de anulare a deciziei nr. 230 din 10 iulie 2014, care, însă, a fost respinsă de instanța de judecată. 


Deciziile de demitere ale celor trei decani au fost emise începând cu data de 1 octombrie, în temeiul dispozițiilor Cartei Universității "Ovidius" din Con-stanța, coroborate cu cele cuprinse în Contractul de management.


Din păcate, nu am putut afla intențiile celor trei decane demise, acestea neputând fi contactate. 


Universitatea "Ovidius" din Constanța va organiza concurs pentru de-semnarea noilor decani în termen de maxim 30 de zile, interimatul celor trei decanate fiind susținut de conf. univ. dr. Cristina Tamaș (Litere), prof. univ. dr. Mărioara Trandafirescu (Științele Naturii) și  prof. univ. dr. Constanța Sava (Farmacie). 


Comentează știrea

Doroftei
3 octombrie 2014
Demiteri

Ati uitat sa-l demiteti,pe mitropolitul-spagat,Teodosie!Nu de alta,dar nu-si tine nici cursurile,iar de exemplu moral/etic,nici nu poate fi vorba.

Articole pe aceeași temă

Luni, 29 Septembrie 2014
Stire din Cultură-Educație : SCANDAL la Universitatea Ovidius
Pagina a fost generata in 0.5078 secunde