Deniile în Săptămâna Patimilor

311
Deniile în Săptămâna Patimilor - deniileinsaptamanamare-1491742070.jpg

Articole de la același autor

În perioada duminică, 9 aprilie - vineri, 14 aprilie, Înaltpreasfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va oficia slujba Deniilor la Catedrala "Sfinții Apostoli Petru și Pavel". 


Astfel, Denia din Sfânta și Marea Luni, Sfânta și Marea Marți, Sfânta și Marea Miercuri și Sfânta și Marea Joi (Denia celor 12 Evanghelii), de la ora 17; Denia Prohodului, în Sfânta și Marea Vineri, de la ora 18.


Săptămâna Mare ne aduce aminte de Patimile, răstignirea și moartea Domnului, iar fiecare zi din această săptămână are o semnificație deosebită. 


Astfel, în Sfânta și Marea Luni, Biserica pomenește pe fericitul Iosif și pe frații săi, iar în Sfânta și Marea Marți ne aducem aminte de pilda celor zece fecioare. 


Miercuri se pomenește vinderea lui Hristos de către Iuda, unul din cei 12 apostoli, precum și ungerea cu mir a picioarelor Mântuitorului de către femeia cea păcătoasă. 


Joi ne aducem aminte de spălarea picioarelor ucenicilor de către Hristos, la Cina cea de Taină, de rugăciunea lui Hristos către Tatăl din Grădina Ghetsimani, de prinderea lui Iisus și ducerea la judecată.


De asemenea, Vineri, Biserica pomenește sfintele și mântuitoarele Patimi ale Mântuitorului Hristos, iar Sâmbăta ne aduce aminte de coborârea Mântuitorului la Iad și de eliberarea drepților prin biruința vieții asupra morții. 


În această săptămână, credincioșii sunt chemați să se ostenească printr-o postire mai aspră și prin rugăciune mai intensă. 


Astăzi, de la ora 9, IPS Teodosie va oficia Taina Sfântului Maslu la biserica Greacă din Constanța (str. Mircea cel Bătrân, nr. 36), unde este adusă spre cinstire și icoana Maica Domnului Grabnic Ascultătoarea.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 24 Martie 2017
Stire din Cultură-Educație : Procesiune religioasă la Năvodari
Pagina a fost generata in 0.4402 secunde