Despre drepturile omului și colindele de Crăciun, la Biblioteca Județeană

383
Biblioteca Județeană "I.N. Roman" vine în întâmpinarea publicului constănțean cu expoziții pe care le organizează cu regularitate.
// Astfel, în perioada 7-31 decembrie, este prezentată expoziția "10 decembrie - Ziua Internațională a Drepturilor Omului", dedicată faptelor sociale cristalizate în acte juridice care sunt stavilă în calea bunului plac al puterii de orice tip: drepturile omului.
"Declarația Universală a Drepturilor Omului este un document scurt, plin de sens și vrednic de a fi citit. Este poezie a vieții sociale, dar și, mai ales, manieră de a trăi", a spus Ionel Alexe, bibliograf.
Expoziția este realizată de secția Comunicarea colecțiilor a Bibliotecii Județene Constanța. Responsabil: Gelu Culicea, șef de secție BJC.
// O altă expoziție de carte pusă la dispoziție de Biblioteca Județeană este intitulată "Colinde! Colinde!" și celebrează colindul de Crăciun și Anul Nou.
"Se zice că cei care nu primesc urătorii sau colindătorii nu vor avea un an bun; nu uitați tradițiile românești, deschideți ușa și lăsați colindele să completeze sărbătoarea Crăciunului, iar pentru cei care vor să afle mai multe despre acest străbun obicei, la sediul bibliotecii am organizat o expoziție de carte dedicată colindelor", a spus Dana Mocanu, șef birou în cadrul BJC.
Expoziția este deschisă în perioada 7 - 31 decembrie, fiind realizată de Serviciul împrumut de documente la domiciliul utilizatorilor al Bibliotecii Județene Constanța. Responsabil de expoziție: Dana Mocanu, șef birou în cadrul BJC.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Joi, 24 Decembrie 2009
Stire din Cultură-Educație : Crăciun fericit!
Miercuri, 23 Decembrie 2009
Stire din Cultură-Educație : "Poveștile iernii prin ochii de copil"
Pagina a fost generata in 2.1436 secunde