Din nou, elevii români sunt la coada clasamentului

431
Conform unui raport realizat de Comisia Europeană ce a avut stabilite cinci obiective pentru educație la nivelul Europei, România a realizat doar unul. Concluzia este că suntem cam "praf" în materie de educație și formare profesională!
Cu excepția faptului că a crescut numărul absolvenților la facultățile de matematică, științe și tehnologie. În timp ce Uniunea Europeană a stabilit ca în 2010 să existe un raport de 12 astfel de absolvenți la 1.000 de tineri, țara noastră se află ușor peste medie, cu o performanță de 17 absolvenți la 1.000 de tineri.
România ar fi trebuit să reducă numărul de elevi care obțin rezultate slabe la testele internaționale, gen PISA. Spre exemplificare, datele din Raportul Comisiei Europene arată că media elevilor slab pregătiți din Uniune este de 20%. Finlanda stă cel mai bine cu puțin peste 8%, iar România și Bulgaria sunt în coada clasamentului, cu 40, respectiv 41%.
A doua problemă este abandonul școlar. 16% dintre tineri părăsesc prea devreme școala. Ne situăm sub media Europei, de 14,4%.
De asemenea, 85% dintre tinerii cu vârsta între 20 și 24 de ani ar fi trebuit să aibă cel puțin liceul terminat. Cel mai bine stă Croația cu 95,1%, urmată de Slovacia, Cehia și Polonia. România este pe la mijlocul clasamentului cu aproape 80%.
Și la școlirea adulților stăm prost. În 2010, în medie, 12,5% dintre adulți ar fi trebuit să se perfecționeze. România și Bulgaria sunt din nou la coada clasamentului cu 1,5 procente.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5913 secunde