Directorii constănțeni recunosc cruntul adevăr: "Suntem dependenți de fondul școlii"

1540
11
Directorii constănțeni recunosc cruntul adevăr:

Articole de la același autor

În timp ce Ministerul Educației se laudă că bugetul educației din România a avut în 2013, comparativ cu anul 2012, cea mai mare rată de creștere din cadrul Uniunii Europene, directorii constănțeni recunosc că o desființare a fondului școlii ar afecta serios procesul educațional.

Iar acest lucru îl știu cel mai bine părinții cotizanți, deveniți finanțatori fără voia lor ai unui sistem de învățământ declarat GRATUIT.

Dintr-un sondaj de opinie realizat, ieri, în rândul directorilor de școli constănțene a reieșit faptul că unitățile de învățământ sunt de-pendente de fondurile strânse de la părinți, care, de voie-de nevoie, se supun unei majorități "subjugate" de rușinea de a nu deveni "Ghiță contra". Cu consecințele de rigoare…

Directoarea Școlii nr. 7 "Remus Opreanu" din Constanța, prof. Cristina Trancă, declara pentru "Cuget Liber" că nu conducerea instituției apelează la fondul școlii, ci părinții întreabă dacă este nevoie de câte ceva, cum ar fi consumabile sau îmbunătățiri în incintă. Întrebată dacă desființarea fondului școlii ar afecta activitatea nu a ezitat să răspundă: "Da, pentru că nu există fonduri suficiente care să acopere necesarul școlii!". De aceeași părere este și prof. Nicoleta Cornescu, directorul Școlii nr. 39 "Nicolae Tonitza": "Noi nu avem fondul școlii, ci fondul asociației de părinți, căreia ne adresăm cu referate pentru diversele necesități, iar dânșii vin direct cu materialele. Corpul profesoral nu are nici un amestec în activitatea asociației de părinți. Ni s-a întâmplat să fim și refuzați în anumite cazuri, iar eu asemăn această relație ca și cum am apela la o firmă din afară pentru a ne oferi o sponsorizare. Suntem o școală de artă și avem nevoie de cele mai diverse materiale".

Și prof. Daniela Badea, directorul Școlii nr. 29 "Mihai Viteazul", a declarat că apelează la sprijinul comitetului de părinți atunci când sunt probleme majore "ori nu ni se aprobă anumite finanțări. Dar numai dacă se poate și părinții sunt de acord".

Școlile menționate, împreună cu alte câteva, fac parte din categoria unităților "privilegiate", în sensul că există părinți care își "permit" să nu comenteze pentru că locurile de muncă pe care le au îi poziționează undeva peste medie. Dar nu peste tot este la fel.

Și la Școala nr. 18 "Jean Bart" directorul Viorel Ceoriceanu ne declara că există fondul școlii, dar în nici un caz nu se poate apela la el prea des: "În zona noastră (cartier Viile Noi - n.r.), părinții sunt de condiție mai modestă și tocmai de aceea până acum nu am apelat la fondul școlii. În general, ne-am încadrat cu cheltuielile în fondurile alocate. Poate să fi solicitat bani pentru mici reparații, dar este problema exclusivă a părinților cum gestionează acest fonduri".

"Pe banii mei construiesc școala"

La articolul de ieri "Părinți snobi într-un sistem educațional falit", unul dintre cititori a oferit un exemplu pe care l-am trăit cu toții: "Fiță mi se pare să nu mi se ceară și să încep să dau ca prostul. Dar când mi-am înscris copilul la școală, am ajuns în clasa de curs și aceasta era PRAF!!! Ni s-a spus sec în față că atât poate școala oferi, e la aprecierea noastră dacă lăsăm copiii în acel grajd sau le amenajăm noi ceva decent. Decența presupunea: parchet, zugrăvit, lambriu, catedră, table, mobilier copii, undeva spre 10.000 lei. Deci, pe banii mei construiesc școala?".

Așteptăm în continuare comentariile dvs. pentru că mai mult ca sigur le citește și cine trebuie să știe ce se întâmplă.

Comentează știrea

11 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
Rozicrucianul
14 ianuarie 2014
Scoala finuta fara fite.

Cioriceanu,un director cu un mare caracter,Se rezuma la cat are ,si mai mult, foloseste banii cu chibzuinta.Nu mai vorbesc de colectivul didactic .Bun!L-am cunoscut cind scoala a fost botezata,,Jean Bart''.Sper ca baietii de la ,,Marasesti''sa continuie actiunile de voluntariat si sa sprijine aceasta scoala,Nu ar fi rau ca domnii directori de scoli,sa prezinte periodic parintilor ce fonduri au fost acordate de municipalitate,si ce s-a facut.Poate in acest mod,politicienii care se vor alesi depind si de votul parintilor de elevi,chiar daca sunt ei de ,,conditie mai modesta''.

noni
14 ianuarie 2014
multumesc

Va multumesc, ca pentru a doua oara, mesajul meu face parte dintr-un reportaj. E unul din motivele pentru care continui sa va citesc, acela ca avem posibilitatea de a ne exprima punctul de vedere si mai ales ca sunt momente in care tineti si cont de ele. Dupa cum s-a vazut, comentariul meu a fost confirmat in realitate de conducerea scolii, din pacate. Ce discutam acum, este o realitate in care traim tacit de mult. Noni.

theo
14 ianuarie 2014
urat...

Autoritatile locale nu sunt in stare sa subventioneze transportul in comun(conform legii) si noi vrem sa investeasca in educatia tinerilor de maine...am fi naivi daca am crede asta...din pacate ne meritam soarta...

Constantean
14 ianuarie 2014
10 % !!!

Propunere, dar nu sunt parlamentar, poate cineva o duce in Parlament, propunerea mea desigur. Propun ca 10 % din amenzile de circulatie sa mearga intr-un fond special creat pentru scoli, nu e mult, nu e putin, dar ar fi ceva banuti, si, slava Domnului, amenzile curg garla, deci si banii ar fi utili la scoli. Haideti dragi parlamentari, duceti propunerea mea in Parlamentul Romaniei !

nastratin
14 ianuarie 2014
pai dda,

golanul de primar cheltuieste banii cu fufele, pentru Mamaia, unde este si hotelul sau... nu cu scolile, spitalele si ce mai trebuie prin oras... responsabil cu intretinerrea scolilor e primarul si consiliul local! ei tin scolile in halul asta si apeleaza -direct sau indirect- la banii oamenilor care-I voteaza! Jos mocangii PSD!

Lidia
14 ianuarie 2014
Scoala sau...turism!???

Copii nu sunt prioritatea primarului din Constanta. Interes prezinta doar pustancele ,care au uitat de mult de scoala si se intrec in a-si arata nurii ! Circ pe banii constantenilor, pentru placerea celor ce le curg balele ,privind destrabalarea din sezonul estival. Cica asta ar fi... turism....

parinte santajat de sistem
14 ianuarie 2014
ISJ MINTE !!!!!!!

Ascult live Sky si inspectoara minte de rupe. Daca directorii nu cer bani, de ce s-au constituit asociatiile de parinti l anivel de scoala ? Ca s alegalizeze fondul clasei. La scoala 23 directoarea are tupeul s asantajeze parintii care au facut investitii in salile de curs, spunandu-le ca daca nu le continua investitiile la ia clasele si la da altora, dupa ce s-au bagat bani in ele. Santajeaza ca sa creeze artificial investitiile. Oficial se spune alta in scoli e altceva. Scolile nu au acelasi grad de utilitate si confort. Se minte mult si cu tupeu. Ii doresc directoarei de la 23 multa...sanatate.

parinte iritat
14 ianuarie 2014

ce ar fi sa o intrebati si pe directoarea de la decebal ??? minunati va cati bani cere isi pune toti subordonatii necalificati si incompetenti (adusi pe pile evident) sa se ocupe dar nu cerseste nimeni au tupeu urla si te ameninta ...va dati seama asta e sefa peste gradinita liceu si scoala generala !!!!!

parinte
21 ianuarie 2014
decebal

V-ati obișnuit sa vorbiți pe la colturi. De ce nu vede acel parinte "binevoitor" cate face directoare pentru copiii noștri? Aveti idee cum a crescut procentul de promovare de cand este ea director? Stiu e ușor sa blamați, sa aruncati cu rautati la adresa ei. Asa va simțiți puternici. In realitate sunteți niste ratati și asa vor ajunge si odraslele voastre daca in loc sa le dati o educație, aruncati cu noroi in omul care se lupta zi de zi cu nesimțirea copiilor voștri. Sa va fie rușine! Respect pentru directorul unității care încearcă sa ne indrume copiii, ii ajuta si veghează sa paseasca pe drumul bun in viata. Felicitări! Părinte realist

christian louboutin daffodile pumps
28 februarie 2014
christian louboutin daffodile pumps

louis vuitton red bottom shoes ebay Stiri Cultură-Educație : Directorii constănțeni recunosc cruntul adevăr: "Suntem dependenți de fondul școlii" | Ziarul Cuget Liber de Constanta Online christian louboutin daffodile pumps http://dnncms.plazapm.com/images/christian-louboutin-sale-shoes.asp

11 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4115 secunde