Doar 24% dintre elevii de la sate au urmat, în 2007, cursurile unui liceu

380

Articole recomandate

De la an la an, scade numărul tinerilor de la sate care aleg să urmeze cursurile unui liceu. La sfârșitul anului trecut, doar unul din patru tineri s-a înscris și a reușit să intre la un liceu. Un studiu elaborat de World Vision România arată că, în cele mai multe cazuri, sărăcia este cea care îi determină pe părinți să-și țină copiii acasă.
Cei mai mulți tineri care renunță să urmeze cursurile unui liceu provin din zona Olteniei, Moldovei și Dobrogei. În aceste regiuni, peste o treime dintre tinerii de 15 ani nu au nici un fel de studii sau au absolvit doar cursurile școlilor primare.
Studiul dat publicității de World Vision România, care citează raportul Comisiei prezidențiale pentru Educație, arată că, la sfârșitul anului școlar trecut, 24,54% dintre elevii de la sate au ales anul trecut să urmeze cursurile unui liceu, în timp ce, în 2005, numărul acestora era mult mai mare, adică aproape 37%. Organizația World Vision România atrage atenția că nivelul de trai tot mai scăzut la sate îi determină pe părinți să-și retragă copiii de la școală. Raportul Comisiei prezidențiale pentru Educație elaborat anul trecut arată că 23% dintre elevi părăsesc sistemul de învățământ obligatoriu, în timp ce în țările europene procentul este mult mai mic, adică 14%.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7236 secunde