"Dobroge, vatră de folclor românesc", un festival de elită

504
La Ediția a II-a a Festivalului Județean de Folclor al Cântecului și Dansului Popular Național "Dobroge, Vatră de Folclor românesc", ce a avut loc week-end-ul trecut, au participat 15 formații de dansuri populare din județul Constanța, șase grupuri vocal - folclorice din localitățile județului Constanța, 22 de soliști vocali și instrumentiști de muzică populară din județul nostru și tineri cu vârste cuprinse între 8 și 25 de ani.

Festivalul a reunit 297 de tineri folcloriști, concurenți la cele trei secțiuni de concurs (coregrafie dans popular, interpretare vocală și instrumentiști, interpretare grupuri vocal - folclorice), repartizați pe două categorii de vârstă: 8 - 14 ani și 15 - 25 de ani.

În deschiderea evenimentului, a fost organizată "Para-da Portului și Costumelor Populare", la care au fost pre-zenți folcloriști din comunele județului Constanța, unde toți participanții au fost întâmpinați cu pâine și sare.

Festivalul s-a desfășurat pe parcursul a 12 ore, transformându-se într-un adevărat maraton folcloric.

Surprizele nu au lipsit de la această ediție. Prezența în cadrul festivalului a Ansamblului Folcloric Turcesc "Kardeleni", din comuna Cumpăna, dar și prezența îndrăgitelor soliste ale cântecului popular românesc Tița Bărbulescu și Polina Gheorghe au încălzit sufletele spectatorilor prezenți în sala Căminului Cultural din localitatea Ciobanu. Prezentarea festivalului a fost făcută de îndrăgita solistă dobrogeancă de numai 12 anișori Cătălina Alexa și Florin Raccoci, un om cu suflet, alături de folclorul românesc.

Cea de-a III-a ediție a Festivalului Județean de Folclor a Cântecului și Dansului Popular Național "Dobroge, vatră de folclor românesc" se va desfășura conform regulamentului de organizare, în localitatea care a câștigat trofeul celei de-a doua ediții, în situația actuală fiind desemnată localitatea Cumpăna, potrivit rezultatelor obținute. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.811 secunde