Doctoranzii, fără burse de mai bine de cinci luni

428
1
Doctoranzii, fără burse de mai bine de cinci luni - doctorand-1331972061.jpg
Studenții de elită au bursele blocate de mai bine de jumătate de an. Sute de doctoranzi bursieri sunt nevoiți să ceară bani de la părinți pentru a-și putea continua studiile. Și asta pentru că în luna februarie au fost blocate 3,5 miliarde de euro, bani pentru proiecte doctorale derulate în cadrul Programului Operațional Sectorial. Ce soluții se vor găsi? Vom afla peste două zile, de la Ministerul Educației.

Fiecare doctorand are o bursă de 2.200 de lei. Are această sumă doar pe hârtie, până când va decide Comisia Europeană, potrivit Realitatea.net.

"Vorbim de circa 2000 de doctoranzi la nivel național care sunt implicați cu fondurile europene. Nu si-au mai primit banii de mai bine de 8 luni", a spus Ionuț Poenaru, care face un doctorat în mecanică agricolă, despre o mașină de plantat rizomi. Alți doctoranzi sunt obligați să renunțe la studii și să se angajeze.

Ministerul Educației nu dorește sa comenteze acest subiect. Luni va avea loc o sedinta pe fondurile europene si abia atunci va transmite ce soluții a găsit pentru acești doctoranzi.

Comentează știrea

Bunica
18 martie 2012
bursa

Nici doctoranzii de anul I nu si-au primit bursele de mai bine de 3 luni...Amaratii de 735 de RON nici macar nu sunt din bani europeni...sunt de la guvern. Nimeni nu ne spune nimic. Nimeni nu stie nimic. Cum e posibil asa ceva? O, dar, vai?!!!!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 17 Martie 2012
Stire din Cultură-Educație : "Tosca lui Puccini", o dramă memorabilă
Pagina a fost generata in 1.8561 secunde