Doi elevi constănțeni, premiați internațional pentru un robot

566
Doi elevi constănțeni, premiați internațional pentru un robot - doielevi-1481652486.jpg

Articole de la același autor

La Talinn University of Technology (Estonia) a avut loc la începutul acestei luni cel mai mare concurs internațional de robotică din lume, intitulat Robotex16, aflat la cea de-a XVI-a ediție.

Elevii Tiberiu Georgescu și Robert Lică, de la Liceul Teoretic Internațional de Informatică, au câștigat Premiul III la categoria Lego Sumo, cu robotul GGBOT 3.0, concurând cu alți peste 1.000 de competitori, reuniți în peste 240 de echipe.

Elevii constănțeni au dat dovadă de calități deosebite în domeniul design-ului și ingineriei, obținând și câte un premiu în bani în valoare de 280 euro, un trofeu și bineînțeles diplome.

Categoria Lego Sumo implică concursuri pe perechi între doi roboți, din care unul trebuie să-l scoată din ring pe celălalt, iar învingătorul se califică astfel mai departe. Roboții trebuie să fie puternici, dar în același timp și agili și să prezinte destule capcane pentru oponent.

Tiberiu și Robert, amândoi împătimiți ai roboticii și premiați la multe concursuri naționale și internaționale din domeniu, alături de prof. coordonator Altun Murat, au fost foarte încântați de succesul obținut, de cunoștințele și experiența acumulată prin participarea la acest concurs, și sunt foarte dornici să revină și anul următor. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4315 secunde