Peste 800 de elevi calificați la regionala "olimpiadei dezbaterilor"

192
Peste 800 de elevi calificați  la regionala

Articole de la același autor

În acest week-end, în nouă județe din țară și în municipiul București, aproxi-mativ 800 de elevi dezbat, în cadrul competițiilor regionale, trei moțiuni având drept principal subiect educația.

"Ar trebui aplicate măsuri de toleranță zero pentru actele de discriminare din școli", "Drepturile copilului ar trebui să fie obiect de studiu pentru toți elevii" și "Educația civică ar trebui să fie materie obligatorie în programa școlară pentru liceu" sunt cele trei teme ale "olimpiadei dezbaterilor", după cum e cunoscută această competiție, ajunsă la a VII-a ediție.

La Constanța, competiția va avea loc la Liceul Tehnologic "Gheorghe Miron Costin" și reunește 21 de echipe formate din elevi de liceu reprezentând 21 de unități de învățământ din patru județe: șapte din Constanța, șapte din Tulcea, patru din Ialomița și trei din Călărași, care se vor confrunta ideatic pe cele trei moțiuni.

În urma etapei județene și a seminariilor, 270 de licee s-au calificat la etapa regională ce se va desfășura în 10 centre regionale: București, Botoșani, Iași, Galați, Constanța, Slatina, Sinaia, Miercurea Ciuc, Hunedoara și Oradea.

În urma etapei regionale, echipele de pe primele locuri se vor califica în finala națională, găzduită anul acesta de județul Sălaj, la Zalău, în perioada 10-12 iunie a.c.

Concursul Național "Tinerii Dezbat" - www.tineriidezbat.ro este organizat de Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice alături de partenerii săi - ARDOR (Asociația Română de Dezbateri, Oratorie și Retorică), în parteneriat cu Romanian-American Foundation, Reprezentanța UNICEF în România, Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării și Departamentul pentru Relații Interetnice. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 12 Aprilie 2016
Stire din Cultură-Educație : Cum faci… "Bani pentru școala ta"
Pagina a fost generata in 0.3958 secunde