Cine sunt elevii olimpici cu care se mândrește Constanța

4618
10

Articole de la același autor

Săptămâna "Școala Altfel" a fost pentru zeci de mii de elevi constănțeni un bun prilej de recreere și… descoperire, în timp ce colegii lor s-au confruntat cu alți elevi din țară în competițiile cele mai de vârf ale minții - olimpiadele naționale.


La Sovata, respectiv Târgu Mureș, a avut loc etapa națională a Olimpiadelor de Matematică pentru clasele V-VI și VII-XII, la care elevii Școlii Gimnaziale Spectrum Constanța, sub îndrumarea prof. Cristina Văcărescu, s-au clasat din nou pe locurile fruntașe. Medalie de aur a obținut Alexandru Girban (clasa a VII-a), alți trei elevi Aisel Abibula, Arin Păcuretu (ambii clasa a VI-a) și Vlad Vergelea (a VII-a) s-au întors cu medalii de argint, în timp ce Matei Palcău (a VI-a) a câștigat bronzul.


În alt colț de Românie, la Târgoviște, s-a desfășurat Olimpiada Națională de Limba română (liceu), unde eleva Maria Popescu, clasa a X-a la Liceul Teoretic "Callatis" Mangalia, îndrumată de prof. Livia Costache, a obținut mențiune. Tot cu mențiune s-a întors și Anca Nechita, clasa a VIII-a la Școala Gimnazială "Constantin Brâncuși" din Medgidia, de la aceeași Națională de limba română, dar care a avut loc la Râmnicu Vâlcea. Ea este coordonată de prof. Lavinia Duțu.


Cu trei mențiuni, dar și cu două premii s-au întors și elevii prof. Angi Doicescu de la Olimpiada Națională de Limbi romanice, desfășurată la Piatra Neamț. Eleva Alina Ionela Martalogu (Liceul Teoretic "Traian") s-a clasat pe locul III, Andreea Bălan - locul I, iar Bianca Maria Duțu, Andreea Ficut și Ni Ki Andrei Vincentelli, toți de la Colegiul Național de Arte "Regina Maria", au câștigat mențiuni.


O surpriză frumoasă vine din partea elevei Iuliana Nastor, clasa a XI-a la Liceul Teoretic "Ovidius", care, în urma câștigării mențiunii la Olimpiada Națională de Biologie, desfășurată la Satu Mare, a reușit calificarea în lotul lărgit pentru următoarea etapă, cea internațională. De altfel, eleva pregătită de prof. Camelia Ignat se află la a doua calificare de acest gen, anul trecut reușind să facă parte din același lot. Iar colegul ei, Cătălin Moroșanu, s-a întors cu o mențiune.


Bianca Nicoleta Petrea, elevă în clasa a XII-a, la Liceul Teoretic "Callatis" din Mangalia, a participat de patru ori con-secutiv la Olimpiada de Istorie, iar de două ori s-a calificat la etapa națională. La această ultimă ediție, a fost distinsă cu mențiune. "Mi-a plăcut să învăț, mai ales că, fiind în clasa a XII-a, este ultima olimpiadă la care particip. Sunt pasionată de istorie, iar doamna profesor Silvia Cuseac mi-a alimentat interesul pentru această disciplină. Această ediție mi-a adus satisfacții deosebite, sunt foarte mulțumită de ceea ce am reușit. Este adevărat că am depus mult efort pentru a mă pregăti la nivel înalt, dar munca mea a fost răsplătită și mă bucur că am trăit spiritul olimpiadei", a declarat Bianca Nicoleta Petrea.


Astăzi, Inspectoratul Școlar Județean Constanța centralizează rezultatele obținute de toți elevii constănțeni participanți la numeroasele olimpiade naționale la care au reușit calificarea.


Comentează știrea

ion
26 aprilie 2016
vacarescu

De fapt articolul nu este despre elevi. Este despre unica si inegalabila profesoara vacarescu care probabil si-a platit articolul.

Constanta
26 aprilie 2016
Premii

Foarte adevarat comentariul cu Vacarescu.

CITITOR
26 aprilie 2016
ONM 2016

Spuneti ''La Sovata, respectiv Târgu Mureș, a avut loc etapa națională a Olimpiadelor de Matematică pentru clasele V-VI și VII-XII '' , dupa care enumerati NUMAI premiile pentru clasele a V-a si a VI-a .Bravo lor si felicitari, dar cei de la Tg.Mures nu au obtinut nimic??? Ia mai verificati .Cei de la Tg.Mures s-au calificat mai departe la baraje, si in lotul largit.Va mirati de ce comentatorii fac referire la Dna Vacarescu. Verificati pe pagina ssmr.ro

Bietii copii
26 aprilie 2016
ONM 2016

Se vede clar treaba ca i-au murit laudatorii dnei profesoare Vacarescu. Oricum ONM este o facatura comunista de sorginte romaneasca. Se stie unde ajung bietii copii pusi sa invete ca robotii in clasele de gimnaziu materia de liceu. Are dreptate ONM2016; unul dintre cei mai straluciti copii ai judetului Constanta s-a calificat la lotul de astronomie pe locul intai (e doar clasa a 8-a) dar daca nu l-a "tocit" dna Vacarescu, cine sa-l bage in seama? Nici macar nu e de la Spectrum, deci de ce sa se scrie despre el?Ce, a platit ceva la presa?

Ioana
26 aprilie 2016
OLLR

Informatia este eronata in ceea ce priveste limba romana. La Targovite a fost etapa nationala pentru licee. Asadar mai cercetati si onorabil ar fi sa le pomeniti si numele asa cum a fost pomenit numele judetului Constanta pe acele podiumuri.

Parinti revoltati
26 aprilie 2016
Noi suntem vinovati de ce ni se intampla!

Etapa nationala de lb. romana s-a tinut la Ramnicu Valcea. Aceasta olimpiada a fost o mascarada de la inceput si aproape pana la sfarsit. Vai de bietii copii care au indurat conditii mizere: mancarea proasta, purici, plosnite. Premii putine, favoritisme la proba orala, iar doamna Mina Minovici s-a declarat extrem de impresionata de organizare. Rusine noua ca acceptam aceste mizerii fara cracnire ! Vai de acei care vor face la fel si la evaluarea nationala. Aici va fi in joc viitorul copiilor nostri.

Markk
27 aprilie 2016
Olimpici

Nu cred ca in articol este vorba doar despre Doamna Vacarescu, e drept ca este total incomplet, mai mult are si inexactitati. Nu va mirati, chiar comunicatul oficial al ISJ abunda in inexactitati. Oricum, elevii trebuie apreciati si stimulati, au depus eforturi mari. Stimulentele oferite de autoritati sunt mici (in unele cazuri, in Constanta, spre exemplu) sau inexistente/doar promise (in alte cazuri, in Mangalia si Navodari, parca, nu stiu sigur). Olimpiadele scolare au radacini in cele sportive, actualmente chiar si SUA sau UK participa asiduu, recunoscand meritele (multi sunt admisi la Harvard sau Cambridge, de exemplu, pe baza rezultatelor de la internationale). Nu blamati antrenorii sau scolile, de multe ori sunt importante rezultatele si munca depusa (exemplu Real, Barcelona sau Nadia). Da, e greu sa organizezi o olimpiada, dar participantii trebuie tratati mult mai bine, e adevarat. Dar aici chiar e metehna romaneasca, educatia nu primeste suficiente fonduri si, probabil, uneori nici nu cheltuie eficient! Numai de bine, suntem in Saptamana Patimilor! Si mai sunt inca elevi pe la olimpiade (ISJ stie?)...

Olimpiada de matematica
27 aprilie 2016
Pentru Mark-k

Sursa: https://ro.m.wikipedia.org/wiki/Olimpiada_Internațională_de_Matematică Si altii: sursa http://www.dcnews.ro/mobile/mitul-olimpicilor-la-matematicaadevarul-din-spatele-mitului-olimpicilor-la-matematica_503404.html. Asa ca nu are radacini in olimpiadele sportive unde sunt doar 3 medaliati. Aici sunt sute... Deci da este vorba doar de publicitate la adresa dnei Vacarescu.

nenea Iancu
2 mai 2016
Mascarade, olimpiade aranjate

Cu olimpiade mai mult sau mai putin ,,aranjate", prin mediatizare excesiva, se incearca sa se mascheze un sistem bolnav si profund corupt care aduce multa nefericire. O mafie intretinuta de regulamente si metodologii proaste , de inspectori si mai prosti si corupti pana in maduva oaselor, incompetenti si numiti doar pe criterii politice, Unii copii, ajung la olimpiade nationale din pura intamplare pentru ca nu se prezinta nici unul mai rasarit la minte, sau altii, bietii de ei, sunt trasi si impinsi de alte interese sau ambitii si nu au nici o legatura cu performanta la invatatura. Si parintii sunt uneori viinovati ca vor sa-si transforme odraslele in mici genii, chiar daca acestia nu sunt. Urmarile se vor vedea curand: invidii si frustrari la varste fragede. Din intamplare, mai nimereste si cate unul ,,pe bune", invidiat si umilit de colegii lui prea mediocri. . Pacat insa, ca pe acesta nu-l va intreba nimeni la angajare, ce premii a luat pe la olimpiade.

Răspuns la: Pentru Mark-k
Adăugat de : Olimpiada de matematica, 27 aprilie 2016
Sursa: https://ro.m.wikipedia.org/wiki/Olimpiada_Internațională_de_Matematică Si altii: sursa...
Tot Ion
24 mai 2016
Vacarescu

Culmea e ca o parte din elevii d-nei Vacarescu sunt in fapt pregatiti de d-na profesoara Mioara Carnaru.

Articole pe aceeași temă

Marţi, 12 Aprilie 2016
Stire din Cultură-Educație : Cum faci… "Bani pentru școala ta"
Pagina a fost generata in 1.5577 secunde