Unde se desfășoară Bacalaureatul olimpicilor, anul acesta

217
Unde se desfășoară Bacalaureatul olimpicilor, anul acesta - bac1377072088-1460121263.jpg

Articole de la același autor

Sesiunea specială a examenului național de Bacalaureat se va desfășura în perioada 14-27 mai, la Brașov. Comisia județeană de bacalaureat a Inspectoratului Școlar Județean Brașov va nominaliza unitățile de învățământ care vor găzdui centrele de examen și de evaluare pentru această sesiune specială.


Înscrierea candidaților va avea loc în zilele de 14 și 15 mai. Probele de evaluare a competențelor se vor desfășura astfel: 16-17 mai (Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română/limba maternă), 18-19 mai (Evaluarea competențelor digitale), respectiv 20-21 mai (Evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională). 


Probele scrise au următorul calendar: 23 mai (limba și literatura română), 24 mai (proba obligatorie a profilului), 25 mai (proba la alegere a profilului și specializării), 26 mai (limba și literatura maternă). Afișarea primelor rezultate, la sediul unităților de învățământ care vor organiza această sesiune specială, este prevăzută pentru data de 26 mai (până la ora 18:00). Depunerea contestațiilor este programată în cursul aceleiași zile, în intervalul orar 18:00 - 20:00. În data de 27 iunie vor fi soluționate contestațiile și afișate rezultatele finale.


Precizăm că sesiunea specială a examenului de bacalaureat (14-27 mai 2016) se adresează elevilor care îndeplinesc următoarele condiții: participă la loturile olimpice și la competițiile sportive și artistice internaționale care se desfășoară în perioada sesiunii normale a examenului de bacalaureat sau susțin examenul de admitere la universități din străinătate și trebuie să facă dovada că:
a) au fost acceptați, în etapa preliminară, la universitățile din străinătate care le solicită pentru înscriere diploma de bacalaureat, înainte de finalizarea examenului național de bacalaureat, sesiunea iunie - iulie 2016;


b) probele de admitere sunt programate în același timp cu probele examenului de bacalaureat, sesiunea iunie - iulie 2016.
Elevii care susțin examenul de bacalaureat în sesiunea specială își vor asuma întreaga răspundere pentru parcurgerea integrală a materiei din care vor fi elaborate subiectele de examen. De asemenea, conducerea unității școlare din care provine candidatul răspunde de încheierea situației școlare a acestuia în timp util.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8232 secunde