Indolenții de azi, proștii de mâine! Cine mai ia în serios Bacalaureatul?

1657
17
Indolenții de azi, proștii de mâine! Cine mai ia în serios Bacalaureatul? - fondbac-1458326459.jpg

Articole de la același autor

Vineri, conform calendarului, s-a produs confruntarea finală! Elevii constănțeni ai claselor a XI-a și a XI-a care au susținut simularea Bacalaureatului săptămâna trecută au răsuflat, indiferent de note, ușurați la aflarea rezultatelor, unii dintre ei chiar fericiți că dacă ar fi susținut adevăratele probe le-ar fi promovat.


Din păcate, mult prea puțini, statisticile oferite de Inspectoratul Școlar Județean Constanța relevând o promovabilitate de doar 20,94% la clasa a XI-a și de 34,90% la clasa a XII-a.


Nu se aștepta nimeni ca acum procentul să "zboare" peste 50% tocmai la simulare, dar pentru elevii de-a XI-a, dacă ar fi să interpretăm rezultatul, prea a fost doar o joacă de… copii.


Atât la ei, cât și la colegii lor de-a XII-a, Matematica a fost piatra de încercare, la Limba română reușind să încaseze note de promovare destul de mulți: 53,98% la a XI-a, respectiv 64,20% la a XII-a. Ba chiar s-au luat trei note de 10: două la Liceul Teoretic "Callatis" și una la Liceul Internațional de Informatică.


La Matematică, în schimb, din cele 3.294 de lucrări de-a XI-a evaluate, doar 790 au obținut note peste 5; dar tot nu-i de-ajuns ținând cont că promovarea se obține cu 6. 


Cei de-a XII-a au reușit să obțină chiar cinci note de 10 la Matematică, ei provenind de la: Liceul Teoretic "Traian", Colegiul Național "Mircea cel Bătrân", Colegiul Economic Mangalia și doi de la Liceul Teoretic "Ovidius".


Și dacă tot suntem la capitolul "eminențe", că de loaze sunt băncile pline, să remarcăm cele 21 de note de 10 obținute la Istorie, de altfel proba care a ridicat procentul de promovabilitate (76,48%).


Reamintim că și la simularea Bacalaureatului 2016 s-au găsit câțiva liceeni să-și încerce "norocul" și au dat de ghinion, fiind eliminați din probă patru elevi la Limba română, alți trei la Matematică și Istorie și s-au alți câțiva și la proba obligatorie. 


Dar până la prima probă scrisă a adevăratei sesiuni de Bacalaureat mai e ceva vreme, aceasta debutând pe 4 iulie, cu Limba și literatura română, pentru că probele orale, chiar dacă încep pe 13 iunie, nu pun mari probleme.


Comentează știrea

17 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
DODO
19 martie 2016
cine-i de vina ?

Nu copiii sint vinovati ca s-a denaturat bacul ,ca a decazut rolul sau ,NU ei au organizat 15 sesiuni pe an doar-doar vor promova cit mai multi .De ce trebuia cantitate in loc de calitate ? s-a ignorat rolul scolilor profesionale si acum resimtim asta din plin. Decit un pseudo-intelectual ( somer ) mai bine un muncitor bun. Cum sa-i consideri absolventi de bac pe unii care deabia silabisesc ( stim multele perle din lucrari ) ,care pe bune ar fi ,cu indulgenta ,la nivelul scolii generale. La ce a folosit asta ? doar ca sa satisfaca ambitiile unor parinti nerealisti ??? si nu uitati ca asta trage in jos si calitatea invatamintului universitar ( apoi ne plingem de expl. cit de multe sint diagnosticele puse gresit ) Solutia este de a stopa aceasta practica si a-i indruma pe copii spre meserie , sa simta ca stiu sa faca ceva ca sint utili.

CNMB
19 martie 2016
10 la matematica

La CNMB si la clasa a-XI-a s-a obținut nota 10 la simularea examenului de Bacalaureat

Dediu
19 martie 2016
Cu carte,da' cui foloseste?

Nu-i nimic, fara cartr,fara cultura,fara bun simt, ai toate sansele sa ajungi de la primar in sus,pana la presedentie. Politica e plina de idioti fara carte,votati si de idiotic cu carte. Tot imbecil ajungi cu putin noroc sa fii mare om ,,de afaceri'',ca asa se spune acum despre cei cu bani din furaciuni de la stat. In fine,la fete se pot regula cu fotbalisti,interlopi,si bosorogi bogati,asa pot avea ce vor de prim magazine,in afara de pumni in bot,caci bogatii nu sunt cizelati,sunt dobitoci si ei.Cine are carte,traieste si moare sarac sau pleaca in afara sa traiasca normal

constantean
19 martie 2016
sa-i votam tot pe mincinosii fara carte, dar cu diplome

Atata timp cat oamenii cu carte ii voteaza pe cei fara carte, dar cu diplome obtinute pe spaga sau dupa ce au ajuns primari sau altceva, situatia ramane aceeasi! Vezi reprezentantii de seama ai Republicii Mazare, asta daca ne referim la Constanta. Sunt si alte exemple care intaresc regula, la nivel national.

mosul
19 martie 2016
exmatriculare

cei mai multi liceeni nu vor sa invete; cei care au bunicii in casa sunt foarte nervosi; multi sunt copii de bani-gata, parintii vin cu amenintari; peste 10 ani vom avea multi analfabeti cu facultate si bolnavi de nervi din cauze variate!

x
19 martie 2016
Fara 25% a mediilor claselor 5-8

Dorinta mea cea mai mare pe care o am este de a scoate ponderea de 25 % a mediilor claselor 5-8. Sunt destui elevi care au notele umflate ca sa poata sa intre la liceul pe care , de altfel n-ar intra daca ar fi numai notele de la Simularea Nationala. Eu nu inteleg de ce ar fi atat de greu ca sa inceapa exact de la aceasta Simulare Nationala din vara. Sa se vada ce diferente ar fi. Fiecare sa intre dupa cat a invatat nu dupa cat a dat mama si tata profesorilor.ca odrasla lor sa aiba note foarte mari.

nedumeritul
19 martie 2016
niste lamuriri?

mai stie cineva ceva de stan, directoarea de la dan barbilian - fosta institutie de prestigiu a invatamantului constantean, actualmente pe cale de disparitie datorita managementului de succes? intrebam asa, ca sa nu mor prost! Am auzit ca la scoala aia parintii au fost pusi sa semneze ca isi aduc copiii la serbare. Oare la toate scolile se procedeaza asa, ca n-am mai auzit. Eu credeam ca serbarea e ceva frumos, fara hartii, semnaturi, etc. Daca la scoala aia se fac chestii atat de ciudate - in buricul targului, vorba ceea - ce sa ne mai miram ca nu iau elevii bacul? Or fi stat singuri acasa, fara bunici, fara mama fara tata care sa le-arate calea dreapta!

bravo colegule
19 martie 2016
te sustin!

esti de-al meu! si eu vreau fara 25% da zic ca e mai bine si fara ailalti 75% din alte chestii. ce atatea procente, ca ma doare capu. la sfarsitul comentariului te contrazic, fara spaga mita sau atenti e greu, eu sunt pregatit din punctu acesta de vedere. nas vrea sa renunt, ca am invatat eu dar mai bine sa merg la sigur!

Răspuns la: Fara 25% a mediilor claselor 5-8
Adăugat de : x, 19 martie 2016
Dorinta mea cea mai mare pe care o am este de a scoate ponderea de 25 % a mediilor claselor 5-8. Sunt destui elevi care au notele umflate ca sa...
nas vrea
19 martie 2016
sami fi sef

analfabetule

Răspuns la: te sustin!
Adăugat de : bravo colegule, 19 martie 2016
esti de-al meu! si eu vreau fara 25% da zic ca e mai bine si fara ailalti 75% din alte chestii. ce atatea procente, ca ma doare capu. la sfarsitul...
elv
19 martie 2016
profesori

Nu inteleg de ce loviti doar in elevi. Profesorii nu au nici o vina? ei nu vin la ore si cand vin deschid catalogul si asculta fara sa predea .Mai mult dicteaza comentarii de pe internet

17 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5551 secunde