Simularea Bacalaureatului s-ar putea repeta

"Profesorii plâng când văd rezultatele, iar ei răsuflă ușurați că au scăpat"

503
3

Articole de la același autor

Recentele rezultate obținute de elevii constănțeni la simularea Bacalaureatului au determinat multă lume să se întrebe ce rost au aceste eforturi ale profesorilor pentru a urni din loc un… monolit.


Reamintim că în județul Constanța, la clasa a XI-a, rata de promovabilitate a fost de 20,94% și de 34,90% la clasa a XII-a.


Conform unei statistici a Ministerului Educației, la nivel național, în patru județe, rata de promovare la clasa a XII-a a fost de peste 45%: Cluj (47,5%), Alba (46,6%), Galați (46,2%) și Iași (46%). Procente de promovare sub 25% s-au înregistrat în județele Giurgiu (24,7) și Ilfov (18,4). 


Dincolo de aceste cifre seci, Ministerul Educației a recomandat, zilele acestea, inspectoratelor școlare județene să organizeze, la nivel local, o nouă simulare a bacalaureatului la clasa a XII-a, în luna mai.


Inspectoratele școlare pot să-și creeze propriile subiecte, după modelul celor pentru bacalaureat.


Ieri, la întâlnirea sindica-liștilor constănțeni din în-vățământ, majoritatea au ridicat problema efortului pe care tot aparatul edu-cațional îl face pentru bu-nul mers al acestor simulări, în timp ce elevii tratează cu cel mai mare dispreț această testare, tocmai pentru că nu are miză.


Chiar unul din cadrele didactice prezente afirma că și după aflarea rezulta-telor, oricât de slabe ar fi, elevii nu se prezintă la pregătirile suplimentare. "În ciuda programărilor pe care directorii le fac împreună cu șefii de catedră, tot sub imperiul directivelor primite pe cale ierarhică de la Ministerul Educației, prin Inspectoratul Școlar. Se pune prea multă presiune pe noi, cadrele didactice", a mai spus liderul.


De altfel, prof. Anghelina Târnă, directorul Colegiului Agricol Poarta Albă, propunea ieri ca pentru organizarea unor alte asemenea testări să se decidă trecerea în catalog a notelor. "Noi venim, muncim la orar, încercăm să corelăm cursurile pentru a nu crea decalaje, iar elevii se uită în timpul simulării la ceas să treacă mai repede acea oră și jumătate obligatorie după care pot ieși din sală. Profesorii plâng când văd rezultatele, iar ei răsuflă ușurați că au scăpat. Ca să nu mai spun că în luna mai sunt programate evaluările la învățământul primar", a mai adăugat prof. Târnă.


Așadar, cu toată strădania celor de la catedră, dacă nu există și o măsură punitivă, fie ea și nota în catalog, prea mulți elevi nu iau în serios aceste simulări, rămase fără… urmări în vară.


Comentează știrea

Profesor
23 martie 2016
Simulare bac

Daca simularile ar fi organizate atat de bine in toate liceele, ca in liceul mentionat in articol, ar fi foarte bine. La Pedagogic a fost un haos: profesori scosi de la ore, program epuizant de la 7 la 20, lipsa de strategie si organizare! Cum sa avem rezultate daca nu exista organizare?

Parinte.
23 martie 2016
Simulari

Cine sa aiba strategie in Pedagogic? Directoarea nu se ocupa decat de propriile interese;inscrieri la scoala sau gradinita, cursuri, diplome, scoli de vara, America, etc, etc. In 4 ani cat am avut copilul in scoala, nu am vazut nicio directoare la vreo sedinta cu parintii. Sunt la al doilea copil in Pedagogic, dar acum 10 ani nu era asa ceva. Nu am vazut atata mizerie si dezinteres!

stela
24 martie 2016
doar acum

Castiguri rapide la domiciliu! Numai pentru cei care au nevoie urgent de bani, acum: castigati simplu, printr-un program deja verificat si care functioneaza excelent! Trebuie doar sa aveti calculator si conexiune la internet. Nu e necesara niciun fel de experienta! Va asiguram noi toata instruirea de specialitate, gratuit! Cereti acum mai multe informatii la adresa de email: [email protected]

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4638 secunde