Elevă de la Liceul Internațional, nota maximă la Bacalaureatul american

310
Elevă de la Liceul Internațional, nota maximă la Bacalaureatul american - liceulinternational-1455817402.jpg

Articole de la același autor

Eleva Roxana Vătămanu, clasa a XI-a, la Liceul Teoretic Internațional de Informatică Constanța, a susținut, în ianuarie, testele SAT (Scholastic Assessment Test) Subject la disciplinele Matematică și Chimie, obținând la cea mai dificil considerată materie, Matematica 2, un punctaj de 800, maximul posibil, situându-se în procentul de 1% al elevilor din întreaga lume care reușesc acest lucru.

Roxana, elevă de nota 10 și în sistemul de învățământ românesc, a venit special de la Brăila, unde a studiat primii opt ani de școală, pentru a-și continua studiile liceale la Liceul Internațional de Informatică. Eleva își dorește să se specializeze în domeniul Inginerie Chimică, preferând în special mediul academic din Statele Unite.

Pentru acest examen s-a pregătit timp de o lună și jumătate, beneficiind și de ajutorul prof. Serdal Aslantas.

Subiectele acestui examen, în opinia Roxanei, nu se aseamănă cu exercițiile din programa românească, mai ales ca metodă de rezolvare. Timpul este scurt, de aproximativ un minut pe exercițiu, și astfel de foarte mare importanță este ideea de rezolvare, mai mult decât abilitățile de calcul, pentru care se poate folosi un calculator.

Și nici nu a scăpat bine de emoțiile testului SAT, că deja a început pentru Olimpiada județeană de chimie, proiectarea stației spațiale pentru Concursul NASA, dar și pregătirile pentru Concursul Internațional InfoMatrix. În același timp, participă la proiecte de voluntariat ale Crucii Roșii și, în cadrul Liceului Internațional, este meditator gratuit la matematică pentru elevii de gimnaziu care nu au resurse materiale pentru a se pregăti suplimentar.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 16 Ianuarie 2016
Stire din Actual : În alertă! Virusul Zika face ravagii
Pagina a fost generata in 1.6673 secunde