Profesori cu nume grele, pe piața meditațiilor. Elevii le fac concurență!

10611
42
Profesori cu nume grele, pe piața meditațiilor. Elevii le fac concurență! - fondmeditatii-1454430699.jpg
Privite cu prea multă suspiciune și catalogate la limita legalității, meditațiile au constituit dintotdeauna un sprijin binevenit pentru profesorii care, deși sunt cotați ca fiind foarte buni la catedră, au salarii de…plâns. 
Nu este o bucurie faptul că se ajunge la aceste ședințe în particular plătite cu bani mulți de către părinți, dar sistemul românesc merge astfel ca uns de prea mulți ani ca acum să poată fi ținut sub control fenomenul.


Și dacă mulți dintre acești părinți ajung să apeleze la "a doua școală" în special la recomandările primite prin… viu grai, am descoperit mulți profesori constănțeni care și-au făcut publică disponibilitatea prin inter-mediul numeroaselor site-uri de pe internet și care, cel mai probabil, sunt cu plata taxelor la zi. 


Printre cadrele didactice constănțene, am găsit pe prof. Veronica Puiu "profesor cu experiență și rezultate excelente ale candidaților pe care 


i-am pregătit, meditez limba română și limba engleză, orice nivel. Prima ședință conține o evaluare generală a cunoștințelor. Explicațiile se dau pe înțelesul tuturor, se explică ori de câte ori este nevoie", contra sumei de 50 lei ședința. 


Cu 10 lei mai puțin, prof. Cristina Bogzoiu, alt "profesor cu expe-riență, ofer meditații la limba și literatura română pentru elevi clasele V - VIII. Meditațiile se pot desfășura atât la domiciliul elevilor, cât și la domiciliul meu. Ofer și rog seriozitate. Prima ședință este gratuită pentru a testa nivelul copilului și pentru a stabili strategia". 


În schimb, prof. Andreea Bărzoiu, "profesoară la o școală de prestigiu din Constanța, corector la examenele naționale în fiecare an, ofer meditații la limba română în vederea pregătirii pentru examenele naționale. Veți primi materiale și cursuri atent elaborate și veți fi tratați cu respect, răbdare și înțelegere". Totul pentru 60 lei ședința. 


Același tarif este perceput și de Iuliana Militaru "profesor, experiență de 15 ani, meditez la limba și literatura română pentru bacalaureat, facultate, străini. Ședința va avea loc cu un elev sau maximum doi elevi. Reduceri de prețuri pe blog!". 


Cei din bănci le fac concurență celor de la catedră 
Și nu ar fi neapărat un delict! Ale-xandra R., o elevă de liceu, a postat următorul anunț: "De ce să îți pară matematica grea în clasele primare? Sunt anii în care matematica este cea mai frumoasă. Sunt elevă la un liceu foarte bun din Constanța, ofer meditații elevilor din clasele I-IV", cu doar 30 lei ședința. 


Ali Aydan, elevă în clasa VIII-a, participantă la două olimpiade naționale de matematică, medalie de argint și numeroase premii la concursurile județene și naționale de matematică meditează cu 40 lei.


La Flavius Costache este și mai ieftin - 25 lei. "Sunt elev al Liceului Teoretic «Ovidius», ofer meditații la matematică pentru rezolvarea te-melor, pregătire suplimentară și ad-mitere la liceu". Iar Daniela Pintea, clasa a XII-a, se descrie "olimpică la matematică, persoană serioasă, cu spirit pedagogic, relaționare foarte bună cu elevul. Ofer meditații ma-tematică, clasele I-X la domiciliul elevului sau la domiciliu propriu". Cost 30 lei. 


O altă elevă de liceu, Daniela Grigoruță, 17 ani, profil matematică-informatică cu experiență în lucrul cu copiii de la 12 ani, oferă "meditații elevilor din clasele V-VIII pentru mă-rirea nivelului de înțelegere și apro-fundare atât la algebră, cât și la geometrie, pregătire intensă pentru admitere la liceu. Prima ședință este gratuită, fiind una de probă". 


Comentează știrea

42 comentarii. Pagina 1 din 5. Click pe pagina dorită : 1 2 ...5 
constantean
3 februarie 2016
Denigrati.atat stiti!

Ridicol articol.Ce ar fi sa luam acum preturile de la cabinetele pr9vate.te tin 10 minute si dai 100ron.sau,daca mergi la spitalul de stat te invita sa te operezi la clinica dr-lui privata.cu cel putn 1000de euro..ce ar fi sa afisati care-s preturile si la faiantari,la electricieni,la instalatori.Presupun ca doar ce face profesorul in timpul liber va sta in gat.cu restul nu aveti treaba..si in alte tari exista meditatii..se numeste tutoring si se face pe bani grei.si nimneni nu comenteaza..si fuge lumea de invatamant,ca d... de tamaie

cititor
3 februarie 2016
cititi cu atentie articolul!

nu mi s-a parut deloc ca articolul ar denigra pe cineva, din moment ce numele meditatorilor pot fi gasite in anunturile de pe internet! Si contin referiri la pret, durata sedintei, etc.

Răspuns la: Denigrati.atat stiti!
Adăugat de : constantean, 3 februarie 2016
Ridicol articol.Ce ar fi sa luam acum preturile de la cabinetele pr9vate.te tin 10 minute si dai 100ron.sau,daca mergi la spitalul de stat te invita...
Andrei
3 februarie 2016
Jenant Simona

Draga mea, stim ca ti-e greu sa colaborezi cu sistemul, sa mai iei si tu un ban pe articolele astea - bine ca mai e si Facebook, fie vorba intre noi- dar stiam ca umbli cu cersitul prin scoli, sa ceri chipurile sponsorizari, sa scrii despre noi. Asa rau ai ajuns? Chiar nu realizezi cat esti de jenanta? Sau sa zic pe sleau, ipocrita?

Mihai
3 februarie 2016
meditatii

Nu ceea ce face invatatorul in timpul liber e subiect, ca poate sa se plimbe le faleza... Subiectul e ceea ce nu fac la clasa de trebuie sa te duci la meditatii....

Victor
3 februarie 2016
Chiar

Cat mai ceri de pe la scoli? Si titlul e jenant. Pentru tine, sa nu intelegi gresit. Se vede ca ai niste frustrari. Sa tii ca e bine sa mai pui si tu mana pe carte din cand in cand..nu de alta, dar nici proprietatea termenilor nu o mai stii.

meditatie....cu ochii deschisi
3 februarie 2016
Printesa adormita din Consiliul de administratie

A fost odata ca niciodata, ca de n-ar fi nu s-ar povesti, intr-o frumoasa scoala din centru, numita si Scoala - jucarie, o printesa care era personajul secundar in povestea Albei ca zapada. Stiti, femeia aceea cu sufletul negru ca pacura, transformata peste noapte in Alba ca zapada de imparatii si regii de la ISJ si de la MECS! Asaa, sii........PRINTESA nr. 2, era si ea foarte importanta in scoala - jucarie, doar avea functia de director adjunct si ii facea toate jocurile Albei ca Z.!!! Ea, draguta tacea malc ori de cate ori Alba ca Z. avea vreo idee nastrusnica si se juca....ba cu calificativele supusilor, ba cu reclamatiile inventate de ea insasi, ba cu sanctiunile pentru cei nesupusi! Cand Alba ca Z arunca buzduganul spre cancelarie cu forta unui zmeu - paraleu, sau cand se intrunea CA -ul pentru vreo abatere imaginara, si se constituiau nemaipomenitele Comisii de disciplina, ce credeti oameni buni ca facea Printesa nr. 2?.....Cadea intr-un somn adanc, si... dormea in cizme ore, ba chiar zile intregi, iar cand se trezea ......nu-si mai amintea nimic saracuta! Nici de CA-uri, nici de buzdugan, nici de cum a votat,..... de nimic! Stia un singur lucru: ca ii uraste pe cei 7 frustrati! Asta n-a uitat niciodata, nu se stie prin ce minune.....Am incalecat pe-o sa si v-am spus povestea asa, in speranta ca somnul printesei sa nu mai fie atat de adanc!

Chiar
3 februarie 2016
Banii, bata-i vina

Simona, munca aceasta a profesorilor e o munca cinstita, consecinta a unui sistem defect. Daca profesorul nu face meditatii cu elevii de la clasa, tot respectul pentru cine gaseste resurse sa poata munci suplimentar, in conditiile in care statul roman ofera un salariu de mizerie, pentru care consumul psihic e imens, presiunea inspectorilor si directorilor greu de inghitit(din cauza acestor specii defecte a ajuns asa sistemul) iar lipsa de educatie a elevilor si neimplicarea parintilor -cireasa de pe tort. Tu stii toate astea - articolul asta nu-ti face cinste, credeam ca ai totusi bun simt.

Demisia
3 februarie 2016
de oroare!

Hei satan, hei popa, mai avem mult de asteptat? Haideti ca ardem de nerabdare sa va avem printre noi, in cancelarie! DEMISIA, DEMISIA SAU DEMITEREA!!! Nu conteaza....

Nemultumit
3 februarie 2016
Ochi deschisi

Fratilor care scrieti povesti - am inteles, nu reusiti sa scapati de Stan. Dar aici era vorba despre altceva. Chiar nu poti sa des hizi ochii sa vezi ca problema ta e mai mica si nici macar nu o poti rezolva. Nu realizezi ce face Simona Iuda cu articolul asta? Ma asteptam sa sara toti profesorii si sa strige si nedreptatea asta - halal solidaritate de breasla. De aia ne calca toti in picioare..

tot un nemultumit!
3 februarie 2016
sa ne trezim!

Dati-mi voie sa va contrazic! Toate aceste chestii legate de viata profesorilor sunt importante! Si meditatiile pe care nu le fac tocmai ptr ca au prea mult timp liber, si saracia din sistem, si munca noastra care nu e platita si respectata, si viata noastra in scoala, totul este IMPORTANT!

Răspuns la: Ochi deschisi
Adăugat de : Nemultumit, 3 februarie 2016
Fratilor care scrieti povesti - am inteles, nu reusiti sa scapati de Stan. Dar aici era vorba despre altceva. Chiar nu poti sa des hizi ochii sa vezi...
42 comentarii. Pagina 1 din 5. Click pe pagina dorită : 1 2 ...5 

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 20 Ianuarie 2016
Stire din Cultură-Educație : În atenția profesorilor de limba română
Pagina a fost generata in 0.1611 secunde