150 de eleve la Olimpiada Europeană de Matematică

252
150 de eleve  la Olimpiada Europeană  de Matematică - 150deelveolimpiadaeuropeana-1460296854.jpg

Articole recomandate

Săptămâna aceasta, la Bușteni, Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice, în parteneriat cu Societatea de Științe Matematice din România (SSMR), Inspectoratul Școlar Județean Prahova și Primăria Bușteni, organizează a V-a ediție a Olimpiadei Europene de Matematică pentru Fete/European Girls’ Mathematical Olympiad (EGMO). La competiția găzduită de România vor participa 150 de eleve (cu vârsta de până în 20 de ani), reprezentând 39 de țări.

Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete este un concurs internațional de matematică, similar ca nivel de dificultate și formulă de desfășurare cu Olimpiada Internațională de Matematică. Obiectivul declarat al concursului, conform site-ului oficial, îl reprezintă impulsionarea și motivarea elevelor să își urmeze pasiunea pentru matematică: "EGMO își propune să creeze un spațiu în care fetele să aibă ocazia să-și valorifice potențialul și talentul matematic, pe o scenă internațională și astfel să fie încurajate să ia în considerare dezvoltarea de cariere, în aceste domenii".

Prima ediție a acestei competiții s-a desfășurat la Londra, în 2012, la inițiativa Societății Britanice de Matematică. Olimpiadele următoare au avut loc în Luxemburg (2013), Turcia (2014) și Belarus (2015), de fiecare dată înregistrându-se o prezență numeroasă (peste 30 de țări).

Echipa României a avut rezultate deosebite la toate cele patru participări, remarcându-se în special prin Simona Diaconu, care a cucerit patru medalii de aur și ocupă locul I în Hall of Fame-ul olimpiadei.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5476 secunde