Doliu în învăţământul constănţean. Profesorul Olga Duţu a plecat la cele veşnice

11150
4
Doliu în învăţământul constănţean. Profesorul Olga Duţu a plecat la cele veşnice - untitled-1656409211.jpg
Fost dascăl de limba română, dar şi inspector şcolar general, prof. univ. dr. Olga Duţu, în vârstă de 84 de ani, a trecut la cele veşnice. Din cele peste opt decenii de viaţă, mai bine de cinci şi jumătate le-a dedicat învăţământului constănţean.

Doamna Olga Duţu a urmat cursurile Facultăţii de Filologie din cadrul Universităţii din Bucureşti, devenind profesor de liceu, apoi inspector şcolar general (1979-1989), inspector general în Ministerul Învăţământului. Şi-a dat doctoratul în Lingvistică, tema tezei fiind „Dezvoltarea comunicării orale la copii“. A fost director al Liceului Pedagogic și preşedinte al Societăţii de Ştiinţe Filologice - filiala Constanţa. De-a lungul timpului, a organizat zeci de conferinţe naţionale şi sesiuni ştiinţifice, cu participarea unor elite din literatură şi lingvistică. A publicat sute de articole, a susţinut referate şi comunicări în cadrul sesiunilor ştiinţifice şi congreselor organizate de Societatea de Ştiinţe Filologice, Grupul Român de Lingvistică Aplicată, Asociaţia Internaţională de Lingvistică Aplicată, Societatea Internaţională de Psiholingvistică Aplicată.

A evidenţiat importanţa adaptării verbale şi nonverbale la partenerul de dialog, prezentă la şcolarul mic (Barcelona, 1985), realizarea dialogului la vârsta şcolarităţii prin „sintaxa dialogată“ (Kassel, 1987), comunicarea copil-computer (Tescani, 2001). A fost prorectorul Universităţii „Spiru Haret“ şi prof. univ. dr. de limbă contemporană şi retorică la Universitatea „Ovidius“. „Este mama a doi băieți. Lasă în urmă moștenire o carieră prodigioasă de dascăl și creator de școală, dar și de scriitor publicat, eseist și critic literar. Cei care doresc să-și ia un ultim rămas bun o pot face de miercuri, 29 iunie, ora 13:00, în Catedrala Arhiepiscopală „Sf. Petru și Pavel”, iar slujba de înmormântare va începe joi, 30 iunie, ora 13:00 și va fi săvârșită de Înalt Prea Sfinția Sa Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului. Dumnezeu s-o odihnească și s-o călăuzească spre lumină!”, este mesajul transmis de familie.

Comentează știrea

F.G.D.
28 iunie 2022
Condoleante familiei !

Dumnezeu s-o odihneasca in pace. Sincere condoleante familiei ????????????

F.G.D.
28 iunie 2022
Rectificare editor !!!

Nu stiu de unde au aparut la primul comentariu al meu acele semne de ??????????? pe care nu le-am pus eu, scuze pentru editor, va rog sa modificati urgent comentariul si sa scoateti semnele.

Răspuns la: Condoleante familiei !
Adăugat de : F.G.D., 28 iunie 2022
Dumnezeu s-o odihneasca in pace. Sincere condoleante familiei ????????????
Mihaela G
29 iunie 2022
Condoleanțe familiei !

Dumnezeu s- o odihneasca in pace ! A fost dascălul meu de suflet , nu- i voi uita niciodată glasul duios și felul in care știa sa - ți trezească curiozitatea și sa înveți de plăcere!

Fam. Vasile
30 iunie 2022
A plecat un OM

CONDOLEANTE familiei, Dumnezeu să o odihnească pe TANTI OLGA, prietena scumpă din tinerețe a mamei noastre Maria Vasile (Constanța - Sibiu).

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4275 secunde