Doliu în lumea muzicii din România. A murit un cântăreț de legendă

278
Doliu în lumea muzicii din România. A murit un cântăreț de legendă - doliuinmuzicaunmaredirijorromana-1495351559.jpg

Articole recomandate

Doliu în lumea muzicii din România. Solistul cunoscutei trupe Progresiv TM, Harry Coradini, s-a stins din viață la vârsta de 73 de ani. Vestea a fost confirmată de fostul său coleg de trupă, Ilie Stepan, scrie realitatea.net


Doliu în lumea muzicii din România. Solistul cunoscutei trupe Progresiv TM, Harry Coradini, s-a stins din viață la vârsta de 73 de ani. Vestea a fost confirmată de fostul său coleg de trupă, Ilie Stepan.

Progresiv TM a fost o formație românească de muzică rock, din Timișoara. Formația, înființată în octombrie 1972, s-a numit mai întâi Clasic XX, adoptând numele de Progresiv TM (fiind inspirați de Locomotiv GT) în aprilie 1973. Debutează în sala Olimpia din Timișoara, având mare succes la public.

Născut pe 20 februarie 1944 la Timișoara, Harald Kölbl (care avea să ia mai târziu numele de scenă Harry Coradini) a fost una dintre vocile emblematice ale rockului românesc.

În 1973 formația și-a schimbat denumirea, devenind una dintre formațiile rock de mare succes din România. Formula de debut a grupului îi cuprindea pe Ladislau Herdina (chitară solo, chitară acustică, voce), Zoltan Kovacs (chitară bas) Helmuth Moszbrucker (baterie), Ștefan Pentek (claviaturi) și Harry Coradini (solist vocal).



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.398 secunde