Doliu la Facultatea de Arte a Universității „Ovidius” din Constanța

7922
Doliu la Facultatea de Arte a Universității „Ovidius” din Constanța - carutiu-1633128062.jpg
Vineri, 1 octombrie, a încetat din viață prof.univ.dr. Daniela Țurcanu-Caruțiu, cadru universitar la Facultatea de arte a Universității „Ovidius” din Constanța.




Decanul Facultății de Arte, Daniela Vitcu, a transmis următorul mesaj:
„Daniela Caruţiu s-a adăugat la veşnicie
Lumea culturală, academică şi artistică a Constanţei, în special Facultatea de Arte a Universităţii „Ovidius”, este mai săracă odată cu trecerea în nefiinţă a Danielei Țurcanu-Caruţiu, dascăl, om de cultură, cercetător ştiinţific, artist multiplu premiat în ţară şi în spaţiul internaţional.
Parafrazându-l pe părintele Arsenie Papacioc, Daniela Caruţiu s-a adăugat la veşnicie, lăsând în urmă regrete, durere, tristeţe, dar şi bucuria de a o fi cunoscut şi de a-i fi fost alături. Experienţa extraordinară, inteligenţa, simţul umorului, delicateţea şi elocvenţa retoricii au ridicat-o la rang de dascăl, lumină pentru zeci de generaţii de studenţi. Cariera sa universitară a fost vastă, la fel cea de artist şi de cercetător, dar mai importantă este calea pe care şi-a asumat-o întru descoperirea şi împărtăşirea luminii date de credinţă.
Şi lumină a împărtăşit de-a lungul căii sale, scurtate mult prea devreme. Dispariţia sa este semnificatul şi semnificantul unei pierderi ireparabile, dar şi al unui imbold de a-i duce misiunea mai departe.
„Hristos ne-a dat exemplu prin propria viată. A murit, dar moartea lui n-a fost o tragedie. O tragedie - dar de o mare frumuseţe - e Romeo şi Julieta. Bernardin de Saint-Pierre a scris o tragedie mai frumoasă decât cea a lui Shakespeare, Paul şi Virginia. Au iubit şi au pierit. În învăţătura creştină, moartea nu este pierdere. Ai noştri, martirii, sunt eroi, măcar că i-au spintecat şi le-au tăiat capetele. Dar nu au murit, ci, din contră, s-au adăugat la veşnicie. Pentru că viaţa pe pământ nu e altceva decât pregătirea pentru cealaltă viaţă. Cum zice Mântuitorul: Şi a trecut de la moarte la viaţă! Auziţi? Viaţa e dincolo, şi noi asta facem, trecem dinspre moarte spre viaţă...” (Interviu cu părintele Arsenie Papacioc, Jurnalul Naţional).
Cadrele didactice ale Facultăţii de Arte din cadrul Universităţii “Ovidius” din Constanţa îşi exprimă adânca tristeţe pentru pierderea suferită şi sunt alături de familie în acest rit tragic de trecere! Dumnezeu să o odihnească în pace!”


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1629 secunde