Doliu la Universitatea "Ovidius". S-a stins din viață profesorul Nicolae Costea

1173
6
Doliu la Universitatea

Articole de la același autor

Astăzi, Universitatea "Ovidius" din Constanța conduce la cele veșnice pe unul dintre cei mai apreciați dascăli cu vocație, prof. univ. dr. Nicolae Costea, un deosebit profesor de matematică și truditor pentru dezvoltarea acestei universități de-a lungul timpului. 


Absolvent al Facultății de Matematică "Babeș Bolyai" din Cluj, cu doctorat în matematică, în anul 1979, activitatea profesională extrem de bogată și-a început-o la catedra Școlii generale nr. 19 și Școala Superioară de Marină (1957-1999). A fost profesor la Școala Medie nr. 2 (1959-1961), urcând apoi toate treptele profe-sionale, de la asistent universitar, la profesor universitar, începând cu anul 1961, la Institutul de Învățământ Superior, pe care l-a și condus o perioadă, apoi la Universitatea "Ovidius", ca decan al Facultății de Matematică și Informatică (1993-1997). A îndeplinit și funcția de secretar științific (1996-2000), dar și de președinte al colegiului de onoare al Universității "Ovidius". 


"L-am cunoscut încă din timpul universității și chiar dacă nu am avut un contact direct, servind fiecare altei ramuri științifice, l-am simțit atașat spiritului academic. De altfel, a fost unul dintre cei care m-a tonificat în alegerea mea de a candida pentru funcția de rector și, ca să zic așa, pentru mine a fost metronomul care m-a susținut, fie și cu un zâmbet bonom. Prin dispariția sa, universitatea a pierdut un sprijin important, pentru că ne-a fost alături chiar și după ieșirea la pensie. Condoleanțe familiei", a declarat prof. univ. dr. Sorin Rugină, rectorul Universității "Ovidius". 


Înmormântarea va avea loc la ora 13, la Cimitirul Central.


Dumnezeu să îl odihnească în pace! 


Comentează știrea

adevar
23 octombrie 2015
adevar

La universitate de abuzuri sexuale a lu?crat

adevar
23 octombrie 2015
adevar

Nu e universitate este bordel

adevar
23 octombrie 2015
adevar

La universitate de trafic de femei a lucrat?

Fost student
23 octombrie 2015
Dumnezeu sa il odihneasca!

Mi-a fost profesor prin anii 1998-2001. Era un tip foarte deschis, comunicativ, de treaba. Era si simpatic: avea obiceiul sa stearga cu dosul palmei cate vreun caracter scris cu creta pe tabla, astfel incat, la finalul cursului, cand iesea pe hol, avea palmele pline de praf alb si era nevoit sa mearga cu mainile departate de costum (era intotdeauna imbracat elegant), de ziceai sa este un robotel. Dupa pensionare, il vedeam des prin oras, mergand pe jos. Singur. Ii placea sa strabata distante lungi adancit in gandurile lui. Mare pacat! Il regret sincer!

Tomitan
23 octombrie 2015
Dascăl, om și caracter.

A trecut la Domnul un ardelean, naturalizat în Dobrogea, care a înnobilat meseria de dascăl, un manager - și dinainte de încetățenirea termenului -, și om cu care Institututul/Universitatea și orașul s-au putut mândri. Iar în mod special studenții -care le-a fost și profesor, și prieten, și mentor. Dumnezeu să-l aibe în paza Lui pe nea Costea, Profesorul și Omul.

Fost student Mate-Info
23 octombrie 2015
Dumnezeu să-l odihnească

Domnul profesor Costea a fost un profesor deosebit. I-am fost student și, pot sa va spun ca era unul dintre cei mai cinstiți și mai onești profesori din Universitate. Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5302 secunde