Două medalii de aur pentru Academia Navală "Mircea cel Bătrân"

436
În perioada 10-12 mai, la Uni-versitatea "Al. I. Cuza" din Iași a avut loc a patra ediție a Ex-poziției Europene a Creativității și Inovării – EuroInvent, ocazie cu care Academia Navală "Mircea cel Bătrân" din Constanța a prezentat două proiecte în cadrul expoziției. Pentru modul performant în care s-a prezentat, Academia a obținut două medalii de aur și un premiu special.
Primul proiect a constat într-un vehicul subacvatic teleco-mandat pentru inspecția subacvatică și descoperirea și neutralizarea minelor marine Arrow 1. Acesta este unic în România prin forma hidrodi-namică, performanță și prețul de construcție. Arrow 1 a fost premiat cu medalia de aur din partea juriului internațional al expoziției și a primit un premiu special din partea Academiei de Inventică din Coreea de Sud.
Cel de-al doilea proiect al Academiei Navale premiat cu medalia de aur a fost dispo-zitivul de generare a unui puls electromagnetic într-o buclă de curent. Deși are în principal un rol militar (pentru scoa-terea din luptă a tehnicii electronice a inamicului), acest dispozitiv poate fi folosit de asemenea și pentru tes-tarea în condiții de siguranță a rezistentei aparaturii electronice la fluctuațiile bruște ale câmpului magnetic. Dispozitivul simulează condițiile ce apar la producerea trăsnetelor de intensitate medie. Costurile de producție, împreună cu dimensiunile reduse pe care le are în comparație cu alte echipa-mente utilizate în momentul de față pentru testarea rezistenței la impulsuri electromagnetice, cât mai ales riscurile aproape nule prezentate pentru om fac acest dispozitiv unic.
Academia Navală "Mircea cel Bătrân" este o instituție de învățământ tehnic superior, evaluată de către Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Superior cu calificativul "Grad de încredere ridicat".
În Academia Navală activitatea de cercetare-dezvoltare se realizează în baza Strategiei de Cercetare, Dezvol-tare și Inovare pentru perioada 2007-2013, a Regulamentului cercetării științifice și a procedurilor operaționale specifice activităților de cercetare științifică conform cărora se oferă un cadru generos și totodată riguros, pre-cum și condiții favorabile susținerii obiectivelor de cercetare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5014 secunde