Două premii I pentru Liceul Teoretic "Ovidius"

403
Două premii I pentru  Liceul Teoretic

Articole de la același autor

Inspectoratul Școlar Județean Suceava, Societatea Științifică "Cygnus"- Centru UNESCO, Universitatea "Ștefan cel Mare" Suceava, Colegiul Național "Petru Rareș" Suceava, Agenția Spațială Română sunt organizatorii celui mai recent Concurs Național de Știință și Tehnologii ROSEF 2016, desfășurat la Suceava.

La acest concurs, au participat două echipe coordonate de prof. Sorina-Maria Leu, de la Liceul Teoretic "Ovidius", ambele proiecte prezentate obținând premiul I.

Proiectul "Aeromodel Autonom", realizat de Răzvan Roman și Andrei Rădoi, clasa a X-a, este un aeromodel care poate prelua imagini și informații din zone calamitate sau de la locul unor accidente, rapid și complet. Aeromodelul este autonom și reprezintă un instrument eficient pentru intervențiile umane.

Celălalt proiect este un "Multimotor Modulat", varianta civilă a unei drone și reprezintă un dispozitiv rapid de evaluare și ajutorare a celor implicați în accidente sau catastrofe. Acest proiect a fost realizat de Răzvan Dima și Vlad Ianculescu, elevi în clasa a X-a. Premiile obținute le oferă posibilitatea de a participa la una dintre cele patru competiții internaționale - Intel ISEF și I-SWEEP (ambele în Statele Unite), INSEPO - Olanda și MILSET - organizate anual în diferite țări din Europa.

În acest an, MILISET Expo-Sciences Europe 2016 va avea loc la Toulouse, între 8 și 15 iulie, concurs la care participă Andrew Nedea, absolvent al clasei a XII-a, tot la "Ovidius", coordonat de prof. Sorina-Maria Leu. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0222 secunde