Două școli sancționate de Direcția de Sănătate

421
Inspectori sanitari din cadrul Direcției Județene de Sănătate Publică au efectuat, ieri, controale în școli din municipiul Constanța pe tema respectării regulilor de igienă și care, din păcate, s-au lăsat cu sancțiuni.
La Școala "Mihail Coiciu", instituție rezultată din fuzionarea școlilor nr. 10 și 11, din cartierul cu același nume, reprezentanții DSP au constatat că grupurile sanitare din corpul A erau subdimensionate. În corpul B, din cauza efectuării lucrărilor de reabilitare și hidroizolație doar la acoperiș, condițiile erau improprii desfășurării orelor de curs. De asemenea, a fost semnalată inexistența săpunului la grupurile sanitare, iar spațiile de păstrare pentru lapte și corn nu aveau sursă de apă curentă.
La Școala nr. 30 "Gheorghe Țițeica", din cartierul Tomis II, o instituție de elită a învățământului școlar constănțean, inspectorii sanitari aveau să constate deficiențe la chioșcul din curte. Aici se vindeau alimente nerecoman-date elevilor, iar o parte dintre produse erau depozitate direct pe paviment.
În urma verificărilor, chioșcului din incinta Școlii 30 și Școlii "Coiciu" li se va aplica o amendă cuprinsă între 2 și 10 milioane lei, iar unitatea care găzduiește chioșcul a primit un avertisment.
Constantin Dina, directorul Direcției de Sănătate Publică, ne-a declarat că aceste controale vor continua și în zilele următoare în instituții de învățământ din județul Constanța.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.991 secunde