Drepturile femeii, dezbătute de membrele UDTR, în cadrul unui simpozion la Constanţa

1604
Drepturile femeii, dezbătute de membrele UDTR, în cadrul unui simpozion la Constanţa - udtr-1671034021.png

Articole recomandate

Uniunea Democrată Turcă din România organizează simpozionul cu tema „Drepturile femeii”, joi, 15 decembrie 2022, ora 13.00, la restaurantul „Bosfor” din Constanţa. Simpozionul este organizat de Comisia de femei a UDTR pentru a marca Ziua Drepturilor Femeii sărbătorită anual în Republica Turcia în data de 5 decembrie. În 1934, în data de 5 decembrie a fost adoptată de Marea Adunare Naţională din Republica Turcia legea care atribuia drept de vot femeilor. Legea, care consfinţea dreptul la vot al femeilor iniţiată de M.K. Atatürk, le-a adus acestora, 18 mandate de deputat la alegerile desfăşurate în anul 1935.

La finalul simpozionului, vor fi premiate poeta Urfet Şachir şi preşedinta Sucursalei UDTR Galaţi, doamna Gülten Abdula. Urfet Şachir va primi un premiu pentru creaţia poetică şi activitatea publicistică din cadrul revistei de cultură „Leviathan” şi Gülten Abdula, autor de cărţi şi traducător, pentru întreaga sa activitate de promovare a limbii şi culturii turce în spaţiul public românesc.

La eveniment sunt aşteptate să participe membre de la sucursalele UDTR din judeţul Constanţa şi invitaţi din cadrul Consulatului General al Republicii Turcia la Constanţa.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.4369 secunde