"Drumul" lui Gelu Costea, pavat cu talent și spiritualitate

739
Atelierul de creație al pictorului Gelu Costea a devenit, joi seară, un muzeu deschis celor interesați de generoasa artă pe pânză, dar și de semnatarul ei, pe care am reușit să îl cunoaștem dincolo de culori. Înzestrat cu multă modestie și cu o forța a talentului recunoscute de cei prezenți la eveniment și nu numai, artistul a lansat proiectul "Drumul", o amplă expoziție care se va desfășura gradual, urmând să fie prezentată în mai multe orașe din țară.
Astfel, în septembrie, expoziția va fi vernisată la Librăria Cărturești, în capitală, dar și la Alba Iulia, locul de unde strămoșii pictorului au pornit spre Sibioara, locul natal al lui Gelu Costea. În octombrie, Mănăstirea Sf. Casian va fi gazda lucrărilor semnate de artist, urmând ca, în noiembrie, vernisajul să aibă loc la Kogălniceanu, județul Constanța, la Casa de Cultură. Ultima etapă a proiectului va avea loc la Constanța, în atelierul de creație al pictorului, unde artistul va relata povestea "Drumului".
În demersul său, Gelu Costea este însoțit de criticul de artă Alice Dinculescu și de plasticienii Răzvan Neagoe și Alina Tudor: "Gelu Costea va fi un artist mare pe care Dobrogea îl adaugă peisajului artei plastice naționale", a spus Alice Dinculescu.
Ineditul acestei expoziții constă în faptul că ea "curge", artistul urmând să realizeze lucrări chiar pe parcursul proiectului: "Drumul e deschis pe măsură ce faci acumulări. Deoarece povestea e deschisă, ea suportă transformări, astfel că rezultatul care se naște se va regăsi în pânzele pe care le fac", a spus Gelu Costea.
Născut din "laboratorul" artistului, proiectul este un drum personal pe care Gelu Costea îl parcurge pentru a se cunoaște pe sine odată cu cei interesați de opera sa: "Este un drum personal, la finalul căruia am să pot vedea rezultatele. Este un fel de experiment de-al meu, în care port cu mine tot", a spus artistul.
Gelu Costea a organizat, vineri, la atelierul său de creație, o demonstrație de pictură menită a face cunoscut procedeul său artistic, reușind să transmită emoția creației celor aflați alături de el. Întrebat de unul dintre prietenii săi ce va face când "drumul" se va încheia, artistul a replicat că va veni rândul "malului", susținând că va reveni la figurativ: "Vreau mai întâi să consum drumul, după care voi trece la figurativ, mai exact la tema malului", a spus Gelu Costea.
Încărcate de spiritualitate, lucrările lui Gelu Costea vor parcurge un drum lung și, cu siguranță, încununat de succes. Născut în 1963, la Sibioara, jud. Constanța, artistul onorează viața artistică locală și națională, fiind o prezență importantă a spațiului cultural.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8171 secunde